​Goed Nieuws Vrijdag: nieuw seizoen The Mandalorian, enorm koraalrif ontdekt en Truth Seekers op Prime Video

​Goed Nieuws Vrijdag: nieuw seizoen The Mandalorian, enorm koraalrif ontdekt en Truth Seekers op Prime Video

Vorig artikel Volgend artikel

Goed nieuws kunnen we in deze turbulente tijden goed gebruiken en gelukkig is het er ook nog steeds. Wat dacht je van een nieuw seizoen van Disney+-kassucces The Mandalorian?

Het is weer vrijdag! Terwijl de bladeren van de boom vallen, duiken we vandaag in de zee bij Australië om het koraalrif te bekijken dat voor het eerst sinds 120 jaar is ontdekt. Maar er is meer: we kijken ook even naar de televisie voor de nieuwe aflevering van The Mandalorian. En je kunt dit weekend de nieuwe serie Truth Seekers bingen op Amazon Prime Video. Slaap je slecht? Dan hebben we nog een goede tip voor je! Zoveel goed nieuws!

The Mandalorian seizoen 2 van start op Disney+

Niet meteen stoppen met de Goed Nieuws op Vrijdag lezen, maar op dit moment staat de eerste aflevering van het tweede seizoen van The Mandalorian op Disney+. De langverwachte en reikhalzend naar uitgekeken aflevering, want in het eerste seizoen heeft Mando zichzelf -met een beetje hulp van Baby Yoda- onsterfelijk gemaakt. Voor veel mensen is deze Disney+ original een reden om weer even een abonnement te nemen op de streamingdienst, die verder qua originele, volwassen content toch wat is achtergebleven dit jaar. Daar hebben we het nu echter niet over, want ein-de-lijk gaat The Mandalorian verder. Elke week op vrijdag om een uur of acht ‘s ochtends komt de nieuwe aflevering online. Zin in!

De eerste Quibi-serie heeft een nieuwe eigenaar gevonden

We schreven eerder deze week al dat streamingdienst Quibi ermee ophoudt. Het superkorte videoformat bleek toch niet helemaal goed te werken in een periode waarin mensen veel thuiszitten. Natuurlijk hopen we dat alle mooie content snel een nieuw ‘baasje’ vindt en dat blijkt ook daadwerkelijk snel te kunnen gaan. Lil Yachty’s serie is de eerste die een leven vindt na de dood: dramedy Public Figures gaat naar HBO Max. Goed gedaan!

Truth Seekers op Amazon Prime Video

Heb je een abonnement op Amazon Prime Video? Dan kun je vanaf vandaag kijken naar de nieuwe serie Truth Seekers. Een prima besteding van je lockdown weekend lijkt ons. Deze comedy-dramaserie gaat over een team paranormale onderzoekers die samenwerken om spoken in het Verenigd Koninkrijk op te sporen. Ze delen hun bevindingen op een online kanaal. Hun bovennatuurlijke ervaringen worden steeds angstaanjagender en kan zelfs het einde van de wereld betekenen. De hoofdrollen worden vertolt door Nick Frost en Simon Pegg. The New York Times noemt Truth Seekers de Britse versie van X-Files en krijgt al veel goede recensies.

Lever je oude meubels weer in bij IKEA

IKEA komt met een tegenhanger voor Black Friday: de meubel inruilservice. Heb je IKEA-meubels staan waar je niks meer mee doet? Dan kun je deze tussen 20 november en 3 december inleveren bij de woonwinkel. In ruil hiervoor krijg je een tegoedbon. De meubels worden weer aangeboden in de Koopjeshoek, zodat jouw oude spullen een tweede leven krijgen. Duurzaam en slim initiatief van IKEA. Lees hier meer over de actie.

IKEA inruilen meubels
Je oude IKEA-meubels kun je binnenkort weer inleveren en het levert jou ook iets op!

Voor het eerst in 120 jaar weer een koraalrif ontdekt

Onderzoekers hebben een geweldige vondst gedaan: er is een koraalrif ontdekt dat groter is dan de Empire State Building. Het is voor het eerst dat er überhaupt weer een rif wordt ontdekt in 120 jaar tijd. Het rif is in goed gezelschap: het bevindt zich namelijk binnen de Great Barrier Reef in Australië, zo schrijft het Schmidt Ocean Institute. Het is 500 meter hoog en zo’n 1,5 kilometer breed. Er zijn beelden van!

Beter slapen: verzwaringsdekens helpen echt

In Nederland hoor en zie je ze ook steeds meer: verzwaringsdekens. Deze schijnen ideaal te zijn voor mensen die te maken hebben met slapeloosheid. Volgens een Zweeds onderzoek kan bewezen worden dat mensen die aan slapeloosheid lijden met een verzwaringsdeken beter slapen en overdag minder moe zijn. Een verklaring hiervoor is dat de druk die de deken uitoefent op verschillende punten van het lichaam ervoor zorgt dat je zenuwsysteem rustig wordt, wat een kalmerend effect veroorzaakt. Slaap je slecht? Een verzwaringsdeken koop je al voor een paar tientjes en je betaalt nog minder voor een tweedehands exemplaar. Lijkt ons de moeite van het proberen waard!

verzwaringsdeken
Tip om beter te slapen: probeer het eens met een verzwaringsdeken