Nieuws04.10.2019

#Dierendag: Een overzicht van de leukste tweets en inhakers


Het is dierendag! Als je een huisdier hebt, dan is dit de perfecte gelegenheid om die even lekker te verwennen. Al 94 jaar vieren we deze dag en het blijft leuk om de acties en gebaren van baasjes en dierenliefhebbers te zien. Ook bedrijven spelen dit jaar weer leuk en slim in op dierendag.

Dierenarts van het jaar

Een dierenarts is onmisbaar voor je huisdier. En voor je beste vriend wil je natuurlijk niets minder dan het beste. Daarom reikt dierenartskiezen.nl een prijs uit voor dierenarts van het jaar 2019. De stemmen zijn geteld en dit jaar is Ommelander Dierenkliniek Veendam voor de tweede keer op rij de beste dierenarts van Nederland, waarmee de Groningse kliniek ruim 1100 andere praktijken achter zich liet. Dierenartsen.nl heeft ook regionale prijzen uitgereikt.

Dierenarts van het jaar
Dierenarts van het jaar

IKEA vandaag vlees- en visvrij

Het Zweedse woonwarenhuis kiest vandaag voor het Eet Geen Dierendag initiatief van Wakker Dier. Vandaag biedt IKEA in alle winkels een vegetarisch assortiment aan. Ze serveren in hun restaurants en bistro’s maaltijden die beter zijn voor mens en milieu, maar toch smaakvol. Zo willen ze mensen inspireren om gezonder en duurzamer te leven.

In de IKEA restaurants worden drie verschillende plantaardige gerechten geserveerd: Thaise Curry, Indiase Korma en Pasta Bolognese, waar ze ook samples van zullen uitdelen. Het hoofdingrediënt van de gerechten is Pulled Oats, een plantaardige eiwitbron gemaakt van tuinbonen, haver en erwten.

Momenteel is IKEA ook bezig met de ontwikkeling van een plantaardige variant van hun populaire Zweedse balletjes. Naar verwachting zullen deze in augustus 2020 geïntroduceerd worden.

plantaardige gerechten IKEA
plantaardige gerechten IKEA

Poezenbazen van start met Catfluencers aan het roer

Vandaag op #Dierendag lanceren 5 Catfluencers, de kattenwebshop: Poezenbazen. Het is de eerste kattenwebshop van Nederland met maar liefst vijf katten aan het roer. Op Poezenbazen shop je de tofste spullen voor je poes: van krabpalen tot aan kattenspeeltjes en kattenmanden.

Maine Coons Ike en Yuna, Blauwe Russen Boppe en Mimi en rode kat Gin zijn verantwoordelijk voor de webshop. Van een culinair expert en een elegante Catfluencer (= de influencers onder de katten): iedere Poezenbaas heeft een eigen vakgebied en deelt zijn of haar expertise en ervaring graag.

‘Het inpakken van bestellingen is een lastige taak waar veel beheersing voor nodig is. De dozen houden we namelijk liever zelf.’

De tompanda’s van HEMA

Niet vegan, maar wel erg lekker, zijn de klassieke tompoucen van HEMA. Speciaal voor dierendag wilde HEMA iets speciaals doen om de panda in het zonnetje te zetten. Alleen vandaag kun je de speciale editie van het gebakje bestellen, dus wees er snel bij! HEMA koos specifiek voor de panda, omdat ze die graag in het zonnetje willen zetten. Wereldwijd leven er nog maar 1800 in het wild. De tompanda’s zijn niet alleen verkrijgbaar in de winkels van HEMA, maar ook in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Als je dan toch panda’s gaat kijken, kun je net zo goed meteen van een tompanda genieten.

Kim Feenstra’s giveaway

Gedurende de hele maand oktober zal topmodel en ambassadrice van Stichting Dierenhulp Kim Feenstra twee unieke zeefdrukken van kunstenares Patty Harpenau verloten. De zeefdrukken zijn getiteld ‘Dierenleed kent geen grenzen’ en zijn in beperkte oplage gemaakt. Iedereen die zich in de maand oktober aanmeldt als donateur, vanaf drie euro per maand, maakt kans op de zeefdrukken.

Dierendag Kim Feenstra- Harpenau
Dierendag Kim Feenstra- Harpenau

70 minuten lang kattenfilmpjes

Alle kattenliefhebbers kunnen vandaag én morgen een dik uur in de bioscoop genieten van kattenfilmpjes. Daar vertoond Parkvilla twee keer CatVideoFest. CatVideoFest is een compilatie van 70 minuten, waarin filmpjes, muziekvideo’s en animaties van katten te zien zijn. Wereldwijd zal CatVideoFest te zien zijn op dierendag en een deel van de opbrengst gaat naar organisaties voor kattenopvang en dierenwelzijn. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse kattenfilm in Nederland te zien. Een perfect avondje weg voor de kattenliefhebber ons.

katten in de bioscoop
katten in de bioscoop

Meer leuke tweets en inhakers:

...

Verder lezen over Bedrijven

5 voordelen van een zakelijk postadres voor je bedrijf

Post is door e-mail iets minder belangrijk geworden voor privépersonen, maar voor bedrijven is het nog steeds belangrijk. Nu is dat al een reden om te kiezen voor een zakelijk postadres, maar er zijn meer voordelen die kleven aan zo’n adres.

DC Business11.10.2024

5 voordelen van een zakelijk postadres voor je bedrijf

Backbase opent wereldwijde hoofdkantoor in Amsterdam

Backbase, de ontwikkelaar van het Engagement Banking Platform, opende vandaag zijn wereldwijde hoofdkantoor aan de Oosterdoksstraat 114 in Amsterdam. Deze verhuizing is meer dan alleen een adreswijziging; het is een nieuwe stap voorwaarts in de missie van het bedrijf om bankieren opnieuw vorm te geven en de klant centraal te stellen.

DC Business07.10.2024

Backbase opent wereldwijde hoofdkantoor in Amsterdam

Pas op: Google pakt bedrijven met nepreviews op Google Maps

Logisch dat bedrijven die snel willen groeien naar bots of mensen stappen die nepreviews bieden, maar die kunnen daarmee beter stoppen.

Search26.09.2024

Pas op: Google pakt bedrijven met nepreviews op Google Maps

Flintfox lanceert snelle real-time pricing engine nu ook voor SAP-klanten

Flintfox, een specialist in intelligent prijs- en kortingsbeheer, heeft onlangs de lancering van Flintfox voor SAP aangekondigd. Deze nieuwe applicatie vereenvoudigt en versnelt complex prijsbeheer voor SAP-gebruikers met een snelle real-time pricing engine.

DC Business23.09.2024

Flintfox lanceert snelle real-time pricing engine nu ook voor SAP-klanten

5 dingen die altijd goed zijn in een kerstpakket

De zomervakantie loopt op zijn einde en dat betekent dat het werkleven weer begint. Voor sommige mensen betekent dit dat er haastig moet worden gekeken naar allerlei feestdagen die eraan komen: wat doen we met Sinterklaas, organiseren we een kerstontbijt, een nieuwjaarsborrel? En: wat doen we dit jaar in het kerstpakket? Met deze cadeaus zit je nooit verkeerd.

Lifestyle04.09.2024

5 dingen die altijd goed zijn in een kerstpakket

De zakelijke voordelen van regelmatige gehoortests voor werknemers

Te veel en te hard geluid op de werkvloer kan het gehoor van je werknemers beschadigen. Als werkgever ben je verplicht om gehoorbeschadiging bij je werknemers te voorkomen. Als werkgever ben je verantwoordelijk om te onderzoeken op welke plekken te hard en te veel geluid is voor de werknemers.

DC Business30.08.2024

De zakelijke voordelen van regelmatige gehoortests voor werknemers

Hoe maak je optimaal gebruik van een zit sta bureau?

Zit sta bureaus zijn steeds populairder op de werkvloer. En terecht, want ze bieden een eenvoudige manier om meer beweging in je dag te brengen. Maar wist je dat je met een paar handige tips nog meer kunt profiteren van de voordelen van een zit sta bureau? In deze blog delen we graag onze beste tips om je te helpen je zit sta bureau optimaal te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je de hele dag gefocust, energiek en gezond blijft!

Lifestyle05.08.2024

Hoe maak je optimaal gebruik van een zit sta bureau?

Toekomst van kantoorruimte: terug naar kantoor of toch thuis blijven werken?

De toekomst van het kantoor was lange tijd onzeker. Door de pandemie werden veel bedrijven genoodzaakt om hun faciliteiten in te richten op thuiswerken. Ook na de pandemie is deze trend gebleven. Maar wat betekent dit voor de huurders van kantoorruimtes in ons land? Zal dit een blijvend iets zijn of stappen we ooit geheel over op thuiswerken. In dit artikel verdiepen we ons in de laatste trends en onderzoeken we de toekomst van kantoorruimte.

DC Business29.07.2024

Toekomst van kantoorruimte: terug naar kantoor of toch thuis blijven werken?

Verder lezen over Food

5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Wist je dat het de Week tegen Voedselverspilling is? Ook jij kunt waarschijnlijk iets doen om minder voedsel -en geld- te verspillen.

Gadgets12.09.2024

5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

Crikorama is een compact thuissysteem om zelf krekels te kweken. De levenscyclus van krekels kan volledig worden beheerd door het systeem waardoor het een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief biedt voor vlees. De uitvinder van het systeem wint hiermee de James Dyson Award 2024 in Nederland.

Technology11.09.2024

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

zelf krekels kweken!
Zo haal je magnesium uit je voeding

Ben je wat meer aan het sporten, heb je last van je zenuwen of wil je gewoon bijdragen aan een goede gezondheid? Dan is magnesium uit voeding een essentieel mineraal om je lijf te helpen.

Lifestyle17.06.2024

Zo haal je magnesium uit je voeding

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Comfortfood is ultrabewerkt voedsel waarvan de verschillende ingrediënten zo op het oog nauwelijks nog te herkennen zijn. Gebruikte ingrediënten zijn doorgaans op een industriële wijze opgewerkt om bepaalde wenselijke bestanddelen of structuren te verkrijgen.

Online14.06.2024

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Light-producten zijn tegenwoordig nauwelijks meer weg te denken uit ons voedselassortiment. Bepaalde voedingsmiddelen worden tegenwoordig gezoet met laagcalorische kunstmatige zoetstoffen ter vervanging van het hoogcalorische suiker.

Nieuws13.05.2024

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Geen alternatieven voor gezond eten, weinig snoepen en regelmatig bewegen
Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

Heerlijk om in dit techno tijdperk even een berichtje te maken over een 100-jarig fenomeen. Gisteren was het namelijk precies 100 jaar geleden dat Douwe Egberts haar legendarische spaarprogramma lanceerde. Het sparen van...

Coffee corner05.03.2024

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

KLM zorgt ervoor dat ze aan boord van vliegtuigen minder voedsel verspillen door het toepassen van kunstmatige intelligentie. AI-programma’s stellen de vliegmaatschappij in staat beter te voorspellen hoeveel passagiers...

Nieuws07.02.2024

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Domino’s blijft innoveren en nieuwe manieren bedenken voor maaltijdbezorging. De volgende stap is Domino’s DxB, een e-bike die speciaal is ontwikkeld om kwaliteit en warmte te waarborgen tijdens het bezorgen van pizz...

Gadgets16.01.2024

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Het is wel nog een demo-model

Verder lezen over Ikea

IKEA laat mensen in pyjama opdraven voor korting

In de Amsterdamse IKEA hebben duizenden mensen meegedaan aan het pyjamafeest: het ging door tot 16 uur. Met ontbijt én korting dus.

Marketing01.09.2024

IKEA laat mensen in pyjama opdraven voor korting

IKEA test een eigen marktplaats voor gebruikte meubels

IKEA wil dat je je tweedehands meubels van het merk verkoopt via IKEA. Het start zijn eigen soort Marktplaats.

Online27.08.2024

IKEA test een eigen marktplaats voor gebruikte meubels

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

Ikea heeft grootse plannen voor Roblox. Het wil zelfs 10 mensen aannemen om in zijn winkel te werken.

Marketing10.06.2024

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

IKEA komt met een thuiswerkplek die ook echt handig is

Thuiswerken is bij veel bedrijven de norm geworden, maar zit jij nog steeds op de bank te werken? Investeer in een thuiswerkplek.

Gadgets29.04.2024

IKEA komt met een thuiswerkplek die ook echt handig is

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

IKEA heeft een nieuwe doelgroep op het oog: gamers. En een van zijn nieuwe Brannboll-meubels klap je snel weg als er iemand komt.

Gaming16.04.2024

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

Led-strips: 5 x leuke dingen waarvoor je ze kunt gebruiken

Led-strips: of je ze nou duur hebt van Philps Hue, goedkoop van Action of de allernieuwste van IKEA: ze doen uiteindelijk allemaal wel ongeveer hetzelfde. Ze verlichten je kamer niet zodanig dat je waarschijnlijk geen ge...

Gadgets10.11.2023

Led-strips: 5 x leuke dingen waarvoor je ze kunt gebruiken

​IKEA bestaat 80 jaar: 8 bijzondere wetenswaardigheden

28 juli, morgen, bestaat de Zweedse meubelgigant IKEA tachtig jaar. Het was in 1943 dat Ingvar Kamprad Älmhult oprichtte: een Zweeds postorderbedrijf. Hoewel Kamprad in 2018 is overleden, is zijn legacy heel duidelijk....

Nieuws27.07.2023

​IKEA bestaat 80 jaar: 8 bijzondere wetenswaardigheden

​De IKEA-app laat je je huis inrichten met AI

IKEA is altijd al een bedrijf geweest dat razendsnel innovaties implementeert. We zagen het met het in augmented reality kunnen weergeven van meubels, maar nu lijken allerlei tools samen te komen in de Kreativ-tool van I...

Online03.05.2023

​De IKEA-app laat je je huis inrichten met AI

Verder lezen over Inhaker

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

Het is weer bijna 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men Apri...

Nieuws01.04.2024

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

Vandaag is het weer 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men A...

Online01.04.2023

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

Vandaag is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland, en dat kenmerkt zich als één van de gezelligste en groenste dagen van het jaar. Op 17 maart wordt wereldwijd door meer dan 75 miljoen mensen het le...

Events17.03.2023

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

"Today we're all a bit Irish"
Overzicht: Dit zijn de leukste 1 aprilgrappen van 2022

In Engelstalige landen heeft men met het over April Fool's Day en de Fransen noemen 1 april, poisson d'avril. Het is de dag waarop iedereen grappen uithaalt. En deze trend die vele jaren geleden ook is overgewaaid naar h...

Nieuws01.04.2022

Overzicht: Dit zijn de leukste 1 aprilgrappen van 2022

1 april kikker in je bil
​McDonald’s presenteert vandaag de Palindroom Burger

Dinsdag 22 februari lijkt ogenschijnlijk een gewone dinsdag, maar niets is minder waar. Het is namelijk Palindroomdag, dé dag waarop de datum er van links naar rechts en van rechts naar links precies hetzelfde uitziet:...

Coffee corner22.02.2022

​McDonald’s presenteert vandaag de Palindroom Burger

22022022
Valentijnsdag! Dit zijn de leukste Valentijnsdag inhakers

Valentijnsdag is natuurlijk wel een beetje anders dan anders…

Nieuws14.02.2021

Valentijnsdag! Dit zijn de leukste Valentijnsdag inhakers

Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips

Heb jij als doel dit jaar meer marketingcampagnes te voeren? Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e‑mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor ev...

E-mail11.01.2021

Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips

advertorial
​Volg een bierroute door Nederland op internationale bierdag

Vandaag, vrijdag 2 augustus, is het internationale bierdag en hoe kun je dat nu beter vieren dan met het volgen van een bierroute? Als Nederlanders hebben we inmiddels een echte biertraditie en zijn wereldwijd bekend gew...

Online02.08.2019

​Volg een bierroute door Nederland op internationale bierdag