Nieuws03.01.2018

De Dutchcowboys Daily van 3 januari 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 3 januari 2018.

Vanavond: Moltalk

De kandidaten zijn al bekend, en voor aanstaande zaterdag staat aflevering 1 van alweer het 18e seizoen op het programma. Vanavond is er voor de liefhebbers de kick-off van Moltalk. Daarin nemen Margriet van der Linden en Chris Zegers samen met oud-kandidaten de deelnemers van komend seizoen eens goed onder de loep.

En dan was er natuurlijk nog de teaser van afgelopen week. Waarin we Art het horen hebben over een vrijstelling voor de finale? Komt waarschijnlijk ook wel aan bod. Moltalk is te zien op NPO3 om 21.20 uur.

Boetes voor het maken van dronevideos tijdens nieuwjaar?

Het oplaten van een drone in het donker is verboden en strafbaar. Maar volgens de Luchtvaartpolitie komt het toch steeds vaker voor. Iemand die bijvoorbeeld als hobby beelden maakt van het vuurwerk tijdens oud en nieuw. Jongens uit Oldenzaal en Hengelo hadden ook dat idee, ze hebben de videos gedeeld op Facebook, hetgeen weer door Tubantia.nl is opgepakt. Maar de heren krijgen nu dus te horen dat ze mogelijk een boete boven het hoofd hangt.

Gelukkig zijn niet alle beelden strafbaar, zoals bijvoorbeeld deze video gemaakt in Cromer (UK):

Icecat komt met 2.0 cryptomunt ICURY voor contentsyndicatie

Icecat, beursgenoteerd uitgever en wereldwijd verspreider van productinformatie in de e-commercemarkt, werkt aan de creatie en uitgifte van een “2.0” cryptomunt, ICURY.

De ICURY (Icecat CryptocURrencY) zal een door Icecat geaccepteerde cryptotoken zijn, en een rol spelen bij betalingen en contentcreatie binnen Icecats bestaande ecosysteem. Het is een 2.0-munt in de zin dat de munt uitgegeven wordt door een bestaande, winstgevende business met substantie, operationele diensten en een succesvol trackrecord. Niet door een startup met slechts een businessconcept.

icecat
icecat

Renault Clio bestverkochte auto van Nederland

De Renault Clio was het afgelopen jaar voor het eerst het meest verkochte model in Nederland, met maar liefst 11.778 stuks. De Clio is net als alle andere modellen van Renault ontworpen door Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design bij Groupe Renault.

Ook zag Renault de verkoop van elektrische auto’s in 2017 toenemen en werden er meer dan 840 Renault ZOE en Kangoo Z.E. modellen geregistreerd. Vier keer zo veel als in 2016.

Clio-best-verkochte-auto
Clio-best-verkochte-auto

Orc audities voor Bright ‘uitgelekt’

De Netflix film Bright was omstreden en daarom toch een kijkhit geworden. is een zogenaamde ‘buddy cop-film’ met een overdosis aan niet natuurlijke wezens. Een wereld waarin elfen, trollen en orcs aanwezig zijn. Van die laatstgenoemde zijn nu de audities ‘uitgelekt.’