Nieuws09.03.2017

De DC Daily van 9 maart 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 9 maart 2017.

Bizarre ontsnapping FC Barcelona

Het sterrenensemble van FC Barcelona heeft gisteren voor een ongelofelijke stunt gezorgd. De meest onwaarschijnlijke comeback ooit. Voorafgaand aan het duel hadden de mannen van coach Luis Enrique een pittige opdracht: De 4-0 nederlaag van twee weken terug goedmaken.

In de 87e minuut was de stand 3-1. En leek Paris Saint Germain al zo goed als zeker van een plaats in de volgende ronde. Maar na het laatste fluitsignaal stond er toch echt 6-1 op het scorebord. Wat een slotfase, wat een ontknoping, wat een historische wedstrijd.

En nog even die beslissende goal, diep in blessuretijd.

Er zijn bijna 900.000 slimme thermostaten in Nederland

Het gaat goed met the Internet of Things in Nederlandse huishoudens: uit onderzoek van Multiscope blijkt dat er inmiddels al bijna 900.000 slimme thermostaten hangen. Eén op de negen huishoudens heeft er een, Toon – van Eneco – is de marktleider. Minder dan een jaar geleden waren er dat nog 600.000.

900.000 slimme thermostaten in Nederland
900.000 slimme thermostaten in Nederland

Daarom klapte Nicole Kidman zo vreemd

Weet je nog, dat Nicole Kidman het nieuws haalde omdat ze zo ontzettend vreemd klapte tijdens de uitreiking van de Oscars? Ze heeft nu uitgelegd waarom: ze droeg blijkbaar dusdanig dure sieraden die ze niet wilde beschadigen, dat dit vreemde klappen de enige optie was.

Om dus die dure ringen en armbanden te beschermen
Om dus die dure ringen en armbanden te beschermen

Zuck gaat terug naar Harvard (om een diploma op te halen)

Mark Zuckerberg heeft nooit zijn Harvard-diploma gehaald, omdat hij ergens halverwege zijn studie nogal druk raakte met ‘dat ene lucratieve projectje’ dat we nu Facebook noemen. Dit jaar geeft hij een zogenaamde commencement speech op Harvard en als dank daarvoor krijg hij een ‘honorary degree’. Hij praat erover met Bill, in een ontspannen, totaal niet ingestudeerd gesprekje op de bank.

Half Nederland verdenkt Thomas als Mol

Wie is de Mol 2017 nadert de ontknoping. Nog maar twee nachtjes slapen en dan weten we wie dit jaar de bedrieger was. Wij zitten vol op Thomas maar nu kun je jouw verdenkingen ook weer massaal gaan delen via Facebook. Zoals de laatste jaren heeft de officiële fanpage weer drie posts voor je, voor alle drie de overgebleven kandidaten. Aan de likes en shares kun je zien wie Nederland het meest verdenkt en Thomas spant op dit moment de kroon. Veruit.

Amsterdamse beurspassage in de race voor internationale vastgoed award

De Amsterdamse beurspassage met het kunstwerk Oersoep is in de race voor een MIPIM Award, een internationale vastgoedprijs. De Beurspassage is voorgedragen in de categorie Best Urban Regeneration Project. De in 2013 gestarte herontwikkeling van de panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196 en de Beurspassage met het kunstwerk Amsterdam Oersoep is een van de grootste Nederlandse binnenstedelijke retail-herontwikkelingen van de afgelopen jaren.