Nieuws27.02.2017

De DC Daily van 27 februari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 27 februari 2017.

Zo vreemd klapt Nicole Kidman

Tijdens de Oscar-uitreiking van afgelopen nacht was ook Nicole Kidman even in beeld. Niet omdat ze een prijs won maar omdat ze echt heel vreemd klapt. Zo vreemd dat deze tweet de hele wereld over gaat.

Solliciteren via Snapchat: het kan nu in Nederland

Animatiewerk.nl – waar je een baan kunt vinden voor animatieteams op campings en vakantieparken – heeft naar eigen zeggen de primeur in Nederland: je kunt nu solliciteren via Snapchat. Je kunt in twee snaps van 10 seconden jezelf laten zien en op basis daarvan hoor je of het zin heeft om je bij Animatiewerk in te schrijven voor een baan. Het maakt solliciteren laagdrempeliger en bereikt een nieuwe doelgroep.

Viraal verkiezingsdebat

Tja, het zal je niet opeens de man zijn standpunten beter laten vinden, maar D66’er Alexander Pechtold ging toch even hard op Twitter met zijn ongelovige staar recht in de camera, en zeker als mensen er grappige berichten bij gaan zetten snap je wel dat deze wel eens een blijvertje zou kunnen zijn als meme.

Geen zin, niet leuk

Het moet niet gekker worden. Geert Wilders heeft één van de paar publieke optredens die hij nog had staan afgezegd. Nieuwsuur had een afspraak met Wilders voor een speciale aflevering met hem alleen, net zoals die met alle lijsttrekkers gedaan zou worden. Wilders heeft nu afgezegd, want hij vindt het “niet leuk” en Wilders wil blijkbaar alleen nog maar dingen doen die hij leuk vindt. Aparte keuze, zeker omdat hij er nog eens extra bij zegt dat het niet is vanwege de veiligheid, maar echt omdat hij niet wil. Social media had er, zoals gewoonlijk, veel over te zeggen.

Selfie met de koning en koningin

De koning en koningin zijn op skivakantie in Lech en vandaag was daar ook het traditiegetrouwe fotomoment. Deze Nederlandse jongen zag zijn kans schoon en maakte een selfie met Willem-Alexander en Maxima, die dat zo te zien helemaal prima vonden.