Nieuws28.01.2016

De DC Daily van 28 januari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 28 januari 2016.

Het Vliegend Spaghettimonster

Het klinkt meer als de titel van een stripboek. Suske & Wiske en het vliegend spaghettimonster. Maar dat is het niet. Nederland heeft er namelijk een nieuwe religie bij. Het Vliegend Spaghettimonster is de God van het Pastafarisme. Een religie die kritisch is naar de huidige maatschappij en andere religies, maar deze wel in hun waarde laat.

kerk-vliegend-spaghettimonster
kerk-vliegend-spaghettimonster

Gedichtendag

Vandaag is het weer gedichtendag. Gehouden altijd op de laatste donderdag van januari, en het is tevens de start van de Poëzieweek. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen.

Nieuwe trailer Angry Birds The Movie

Angry Birds speelgoed, Angry Birds broodtrommels en Angry Birds boekentassen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een Angry Bird versie van. En natuurlijk komt er ook een film uit met de Angry Birds in de hoofdrol. Later dit jaar te zien in de bios. Hieronder een nieuwe trailer.

Synology introduceert DiskStation DS216+

Synology lanceerde vandaag de DiskStation DS216+, een krachtige 2-bay NAS-server voor consumenten en kleine kantooromgevingen. De DS216+ is bestemd voor gebruikers die een veilige en efficiënte oplossing zoeken voor het opslaan en delen van hun gegevens én voor dynamische videotranscoding.

Met een krachtige NAS-oplossing in huis kunnen kleine kantoren op hoge snelheid data delen, applicaties draaien en online samenwerken”, aldus Jones Tsai, hardware design director bij Synology.

synology
synology

Abu Dhabi: stad van ongekende luxe

Eindeloze wolkenkrabbers, glimmende sportwagens, dure hotels, stinkend rijke sjeiks en eindeloos veel luxe. In Abu Dhabi is niets overdreven. Een reis naar deze wereldstad is een reis zonder grenzen: alles is er mogelijk. Abu Dhabi is over de top. Hier is alles mogelijk!

abu-dhabi-1
abu-dhabi-1

Autonoom rijden met Mercedes

Het is een bijzondere wereld, de wereld van het autonoom autorijden. Steeds meer autofabrikanten zijn er mee bezig. Zo ook Mercedes-Benz. Speciaal voor de persconferentie tijdens de Consumer Electronics Show, de grootste technologiebeurs ter wereld, in Las Vegas hebben ze onderstaande filmpje gemaakt, de toekomst van het autorijden.