Nieuws25.01.2016

De DC Daily van 25 januari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 25 januari 2016.

Warmste 25 januari ooit gemeten

Het leek vandaag eerder lente dan winter. Vandaag werd er een temperatuur gemeten van 13,4 graden op het terrein van KNMI en is daarmee de warmste 25 januari ooit gemeten. Het oude record werd gevestigd in 1990, toen werd het 13,3 graden. In het zuiden werd het nog warmer: in Maastricht was het aan het begin van de middag 16,2 graden.

winter
winter

Nederlandse jongeren vinden Twitter niet meer leuk

Nederlanders maken steeds minder gebruik van Twitter, zo blijkt uit een onderzoek van Newcom. 11 procent van de Nederlandse Twittergebruikers zou afgelopen jaar zijn gestopt met Twitter. De daling is het sterkst onder jongeren van vijftien tot negentien jaar. 35 procent geeft aan dat ze gestopt zijn, omdat het hen te weinig oplevert, 28 procent omdat het te veel tijd kost en 27 procent omdat zij zich niet meer thuis voelen op Twitter.

twitter-gebruikers
twitter-gebruikers

Nog een keer Hello van Adele

De nummer 1 hit van Adele, het nummer Hello, is ook online flink viral gegaan. Het nummer is inmiddels ook op veel verschillende manieren nagedaan, maar onderstaande versie is echt de allercoolste!

Wehkamp wint Groene Twinkeling 2016

Wehkamp, Nederland’s grootste online warenhuis, heeft met haar nieuwe Logistieke Service Centrum in Zwolle de ‘Groene Twinkeling 2016’ gewonnen. Een prijs voor ondernemers die zich inzetten voor duurzaamheid en biodiversiteit.

Er waren lovende woorden voor Wehkamp’s duurzame inzet: “Het bedrijf investeert veel in biodiversiteit, bijvoorbeeld via de heemtuin die op het eigen terrein is aangelegd en de initiatieven om bedrijventerrein Hessenpoort natuurlijker en duurzamer te maken.”

dc-wehkamp
dc-wehkamp

Dit zijn de 11 meest toonaangevende auto’s van de afgelopen 100 jaar

MODE heeft een filmpje gemaakt over hoe auto’s de afgelopen honderd jaar zijn veranderd en wat de meest iconische auto’s waren. Dit zijn de meest toonaangevende auto’s van de afgelopen honderd jaar! Check de video hier!

auto's-100-jaar-geschiedenis
auto's-100-jaar-geschiedenis

Water Ping Pong

Scott Kelly is al meer dan 300 dagen aanwezig op het International Space Station (ISS). Hij nadert het einde van zijn 1-jarige missie. Om dit te vieren speelt hij een potje water ping pong, hoe dat eruit ziet zie je in onderstaande video.