Nieuws22.12.2015

De DC Daily van 22 december 2015


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 22 december 2015.

Nu op Kickstarter de Boncho

Vanmoof komt met de oplossing voor fietsers die (keer op keer) de regen moeten trotseren: de Boncho. Het is een hippe bike poncho die je eenvoudig uitvouwt en die tijdens een fikse regenbui ervoor zorgt dat je écht van top tot teen droog blijft. De Boncho past op iedere fiets en is vanaf vandaag via Kickstarter beschikbaar!

boncho
boncho

SpaceX schrijft geschiedenis

Het ruimtevaart bedrijf SpaceX heeft geschiedenis geschreven door een raket de ruimte in te sturen en deze vervolgens weer veilig te laten landen op aarde.

Een belangrijke mijlpaal voor SpaceX, dat hier al jaren aan werkt. Vijf jaar geleden was een dergelijke manoeuvre ondenkbaar. Nu staan we aan de vooravond van een nieuw tijdperk op gebied van ruimtevaart. Het opnieuw kunnen gebruiken van raketten kan flinke besparingen opleveren, tot wel tientallen miljoenen dollars per lancering.

Kim Kardashian lanceert eigen Kimoji’s

Kim Kardashian heeft haar eigen Emoji-lijn geïnspireerd op en genoemd naar, euhm… zichzelf gelanceerd. De app is te downloaden voor iOS en kost in Nederland 2 euro. De app staat op het moment van schrijven zelfs op de eerste plaats in de lijst van betaalde apps.

Steve Harvey had Miss World fout niet gemaakt met goede UX

Steve Harvey werd geheel onverwachts wereldnieuws. Het enige wat hij moest doen bij de Miss World verkiezing was een kaartje voorlezen met daarop de drie ereplaatsen. Hoe dat afliep heeft iedereen de afgelopen dagen wel voorbij zien komen. Hoe het komt dat hij Miss Colombia als winnares aankondigde? “His cue card was a mess.

Iets dat voorkomen had kunnen worden met een goed UX design?

steve-harvey-cue-card
steve-harvey-cue-card

Deze muziekvideo is compleet geschoten met een iPhone

De clip van Dark Waves van Robot Koch ft. Delhia de France is helemaal gefilmd met een iPhone 6S. Zien we een nieuwe trend? Ook Kanye West en Paul McCartney schoten een video samen (Only One) die met een iPhone werden opgenomen. Dark Waves is ook een gedeelte onder water opgenomen. Cool!

Abbey Clancy uit de kleren

We weten al lang dat Abbey Clancy (de vrouw van voetballer Peter Crouch) knap is. En dat bewijst ze maar weer in onderstaande video! Ze gaat helemaal uit de kleren! Onderstaande video is onderdeel van de LOVE adventskalender. Bekijk hier meer video’s!