Nieuws21.12.2015

De DC Daily van 21 december 2015


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 21 december 2015.

’s Werelds eerste website is 25 jaar

Gisteren was het precies 25 jaar geleden dat ’s werelds eerste website online ging. Op 20 december 1990 was het de Britse wetenschapper Sir Tim Berners-Lee die de eerste website lanceerde en deze wist te hosten op zijn NeXT computer bij CERN.

Epic fail bij de Miss World verkiezing

De viral van de dag. Bij het bekend maken van de nieuwe Miss Universe is presentator Steve Harvey nogal pijnlijk in de fout gegaan. Hij presteerde het om de verkeerde miss uit te roepen tot winnares. Het felbegeerde kroontje ging toch naar de andere kanshebber.

Star Wars: The Force Awakens verbreekt records

Het was eigenlijk wel te verwachten dat de nieuwe Star Wars film records ging verbreken. Dat was in Nederland al bij Pathe het geval, en afgelopen weekend ook in de VS en Canada, zo weet Box Office Mojo te melden. Daar was het openings weekend goed voor een opbrengst van $238 miljoen. Daarmee is in ieder geval het record van eerder dit jaar, dat door Jurassic World werd neergezet, alweer verbroken.

star-wars-youtube-screen
star-wars-youtube-screen

Mariah Carey komt met nieuw kerstnummer!

Er gaat geen Kerst voorbij zonder de klassieker van Mariah Carey: All I Want For Christmas Is You. Afgelopen donderdag trad Mariah op in het Beacon Theatre in New York en daar kregen de fans een nieuw kerstnummer te horen. Bekijk hier de clip!

mariah-carey-new-york-beacon
mariah-carey-new-york-beacon

The Hateful Eight nu al te downloaden

Zoals wel vaker voorkomt is er online weer een film uitgelekt nog voordat deze in de bioscoop te zien is. De nieuwste film van Quentin Tarantino, The Hateful Eight, is al (illegaal) te downloaden. De film zal pas vanaf januari in Nederland in de bioscoop te zien zijn.

Overigens weet Torrentfreak te melden dat ook Creed (met Sylvester Stallone) en The Revenant (met Leonardo DiCaprio) beide al te downloaden zijn.

275 miljoen euro: duurste optrekje ter wereld

Dit optrekje in Parijs, het Chateau Louis XIV gelegen in de Franse gemeente Louveciennes, is voor een bedrag van 275 miljoen euro verkocht en is daarmee nu de duurste woning ter wereld.

Het kasteel is uitgerust met zwembaden, zowel overdekt als in open lucht, en bevat verder een eigen bioscoop, een squashruimte, twee danszalen en een nightclub. Er zijn tien suites ingericht. In de wijnkelder is ruimte voor drieduizend flessen. Ondergronds is er tevens een meditatieruimte, omgeven door een aquarium met steuren.

ChateauLouisXIV
ChateauLouisXIV