Nieuws21.09.2016

De DC Daily van 21 september 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 20 september 2016.

Biometrische gegevens veiliger bij bank?

Volgens onderzoek van Visa hebben we in Europa meer vertrouwen in banken (57%) dan in overheidsinstanties (33%) als het gaat om het opslaan en beschermen van onze biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en irisscans.

Op de vraag welke instelling men zou vertrouwen als die biometrische authenticatie aan zal bieden om de identiteit te bevestigen, koos het hoogste percentage voor banken (84%) en betalingsnetwerken (78%). Die scoren beter dan wereldwijde online merken (59%) en mobiele telecomproviders (58%).

iris
iris

Noord-Korea heeft slechts 28 websites

In Noord-Korea is er geen sprake van vrij internet verkeer, iets dat hier bijna niet is voor te stellen. Beveiligingsonderzoeker Matt Bryant van Motherboard heeft door een fout kunnen achterhalen dat er maar 28 sites in Noord-Korea zijn, waaronder die van de staatskrant en de vliegtuigmaatschappij Air Koryo. Alle sites eindigen met .kp.

F-16’s verwelkomen Paralympisch team

2 F-16’s van Vliegbasis Leeuwarden begeleidden het KLM-toestel waarmee de deelnemers van de Paralympische Spelen vanuit Brazilië huiswaarts keerden. De winnaars werden vanaf de landsgrens tot Schiphol geëscorteerd door de gevechtsvliegtuigen. En dat zorgt voor een spectaculair filmpje! Er werden 17 gouden, 19 zilveren en 26 bronzen plakken in de wacht gesleept op de spelen.

Talent vertrekt bij niet digitaal transformeren

Binnen organisaties die digitaal niet ver ontwikkeld zijn, zegt meer dan de helft van de ondervraagde medewerkers hun organisatie waarschijnlijk binnen 3 jaar te verlaten en 20% zelfs binnen een jaar. Bij digitaal gevorderde organisaties liggen deze percentages op respectievelijk slechts 25% en 4%.

Het onderzoek, “Aligning the Organization for Its Digital Future”, brengt de karakteristieken in kaart van drie gradaties van digitale volwassenheid: ‘early’, ‘developing’ en ‘maturing’ en probeert typische kenmerken te identificeren die ‘digital maturing’ organisaties succesvol maakt.

digital
digital

Digital Excellence Monitor 2016

ANWB, ASNBank, Greenchoice, Justlease, KLM, KPN en Topbloemen leiden de rankings in de vandaag verschenen Digital Excellence Monitor 2016. Dit rapport geeft antwoord op de vraag welke spelers in 7 belangrijke branches (telecom, travel, retail, finance, verzekeringen, energie en automotive) voor de aanschaf van consumentenproducten en diensten in Nederland de beste digitale klantervaring bieden.

Deze customer experience wordt uitgedrukt in een gemiddelde score op de thema’s merk, look&feel en aanbod uit het WUA Web Performance Model. De resultaten in de Digital Excellence Monitor 2016 zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in de periode augustus 2015 / juli 2016.

perfect
perfect

Lucky TV video van Prinsjesdag: een sprookje

We konden erop wachten: er is weer een nieuwe video van Lucky TV! Koningin Máxima met glazen muiltjes in een glazen koets. Hij is weer hilarisch! Kijk de video hieronder.

[video width="640" height="390" src="https://www.luckytv.nl/media/videos/020-ma-20-sept.een_.sprookje.part1_.web_.mp4" /]