Nieuws17.05.2017

De DC Daily van 17 mei 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 17 mei 2017.

WannaCry Ransomware Infection Map

Check Point heeft de omvang laten zien van de wijdverspreide internationale WannaCry-ransomware via een nieuwe WannaCry Infection Map.

Onderzoekers wereldwijd hebben de ransomware-campagne uitgebreid onderzocht sinds het voor het eerst werd gemeld. Gemiddeld vindt er elke drie seconden nog een aanval plaats, een lichte afname ten opzichte van het tempo dat twee dagen eerder geregistreerd werd (1 aanval per seconde). De meeste aanvalspogingen werden geregistreerd in India, gevolgd door de VS en Rusland.

wannacry-map
wannacry-map

3 jaar eerder dan gepland: LEGO draait nu 100% op hernieuwbare energie

Na 4 jaar en een investering van ruim 800 miljoen euro (zo’n 6 miljard DKK) in twee offshore windparken, heeft de LEGO Group de doelstelling bereikt om 100% energie te gebruiken van hernieuwbare bronnen. Om dit te vieren is de grootste windturbine van LEGO ooit gemaakt, goed zelfs voor een Guinness World Records vermelding.

We work to leave a positive impact on the planet and I am truly excited about the inauguration of the Burbo Bank Extension wind farm. This development means we have now reached the 100% renewable energy milestone three years ahead of target,aldus Bali Padda, CEO van de LEGO Group.

lego
lego

Eerste Food&Agri startup competitie van Europa gaat van start

Vandaag is de eerste Europese Food&Agri startup challenge van start gegaan. Een competitie waarin startende Europese bedrijven op het gebied van food en agri worden uitgedaagd met nieuwe oplossingen te komen op het gebied van voedselzekerheid, duurzaamheid, voedselkwaliteit, voedselveiligheid en gezond voedsel.

eatly-graanveld
eatly-graanveld

The Gifted: een X-Men serie

Na de toch legendarische filmreeks van de X-Men komt er nu een soort vervolg in de vorm van een serie. De teaser zagen we vorige week al voorbij komen. Maar televisienetwerk Fox en Marvel Entertainment hebben ook al de eerste trailer vrijgegeven van The Gifted. Regie is in handen van Bryan Singer, die eerder ook al verantwoordelijk was voor de X-men films.

IBM’s Watson snel verleden tijd?

IBM heeft laten weten succesvol tests afgerond te hebben met 2 van de meest krachtige quantum computers ooit. Beide computers hebben een verwerkingskracht die ver boven die van Watson gaat.

Door de meer flexibelere manier van het opslaan van data kan een quantum computer veel sneller iets verwerken en gebruikt daarbij ook nog eens veel minder energie dan een een klassieke computer.

De verwerkingskracht van een quantum computer wordt gemeten in “qubits en volgens IBM hebben ze snel computers die meer dan 10x zo krachtig zijn dan de machine die ze vandaag de dag in gebruik hebben.

<i>The IBM Q Lab at the T.J. Watson Research Center, NY. Connie Zhou voor IBM.</i>
The IBM Q Lab at the T.J. Watson Research Center, NY. Connie Zhou voor IBM.

14 september: PES 2018

Konami heeft vandaag bekend gemaakt dat PES 2018 op 14 september 2017 uitgebracht zal worden. De game bevat meer nieuwe features en toevoegingen dan iedere andere PES titel die in de afgelopen 10 jaar is uitgebracht.