De dag van een opgeruimde werkplek

De dag van een opgeruimde werkplek

Tips and tricks

Vorig artikel Volgend artikel

Elke dag dag 'vieren' we wel iets. Vandaag is het de dag van een opgeruimd bureau. Iedere tweede maandag van januari staat in het teken van het eren van een schone, opgeruimde werkruimte.

Eigen ervaringen met een schone werkplek

Dutchcowboy, Tom Schreurs is ook fan van een opgeruimd bureau: ,,Een opgeruimd bureau is voor mij rust in mijn hoofd, zodat ik mezelf kan focussen op mijn taak van dat moment. Daarnaast zorgt het voor een professionele uitstraling. Wanneer relaties naar kantoor komen, maar ook door de vele online meetingen laat je zien dat het er strak en opgeruimd uitziet. Makkelijk schoon te houden, door de vele flexibele plekken is het ook handig om gemakkelijk van plek te verwisselen."

corona-thuiswerken
Opgeruimd staat netjes.

Tips voor een schone werkplek

Een schone werkplek heeft veel voordelen. Overzicht, rust en het ziet er gewoon professioneler uit. Wat kan bijdrage aan minder spullen op je bureau is een koptelefoon. Een koptelefoon? Ja, een koptelefoon! Het is super handig in de huidige tijd van online vergaderingen via Zoom, Teams of Google Meet.

Een koptelefoon met noise cancelling is een must om aan te schaffen om niet alleen een opgeruimd bureau te hebben, maar je ook volledig van de buitenwereld af te kunnen sluiten (omgevingsgeluiden te reduceren). De koptelefoon op onze redactie is standaard de Gerrard Street Prince.

Dan de vloer van je werkplek. Met een robotstofzuiger op kantoor zorg je dat je ook een opgeruimde vloer van je (thuis)kantoor hebt.

gerrard-street-prince-perspective
Stijlvol en kwaliteit.

Structuur en discipline zorgen voor een opgeruimd bureau

Er bestaan opruimcoaches en kantoorgoeroes die met allerlei wazige teksten iets heel simpels uitleggen. Structuur en discipline zorgen voor een opgeruimd bureau. Niks meer, niks minder. Elke dag aan het einde van de werkdag vijf minuutjes tijd vrij maken om je bureau strak te trekken, is het enige dat werkt.

[foto: Rich Tervet on Unsplash]

Robotstofzuiger
De Roomba® i3+ robotstofzuiger van iRobot.
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...