BBC maakt kindertelevisie met als doel thuisonderwijs

BBC maakt kindertelevisie met als doel thuisonderwijs

Volgt de NPO ook?

Vorig artikel Volgend artikel

De Engelse staatsomroep BBC gaat iets unieks doen. Vanaf maandag 11 januari zal het kinderkanaal van de BBC (CBBC) drie uur durende basisschool-tv uitzenden om ervoor te zorgen dat alle kinderen naar educatieve programma's kunnen kijken als ze geen internet hebben.

Kindertelevisie met als doel thuisonderwijs

Op het kanaal BBC Two zal de inhoud van de programma's gericht zijn op de inhoud van de lesstof van de middelbare school. Er wordt per dag twee uur les op televisie uitgezonden.

Op CBBC start de uitzending dagelijks om 9.00 uur. Ze zenden dan een blok van drie uur uit.

Oliver Dowden, Engelse staatssecretaris voor Digitaal, Cultuur, Media en Sport, zegt: “De BBC heeft de natie geholpen door enkele van de moeilijkste momenten van de vorige eeuw, en de komende weken zal het onze kinderen helpen te leren terwijl we blijven. Dit zal een reddingslijn zijn voor ouders en ik verwelkom dat de BBC haar rol speelt."

Scholen blijven dicht

Minimaal tot maandag 18 januari blijven de basisscholen en kinderopvanglocaties gesloten. Dat wil dus zeggen dat de komende twee weken alle kinderen thuisonderwijs krijgen. Een zware (extra) last voor ouders.

De Tweede Kamer had nog wel gevraagd om de basisscholen een week eerder te openen, maar daar ‘is geen ruimte voor’.

Gaat de NPO ook dit goede voorbeeld volgen?

Nu het nieuws van het thuisonderwijs uit Enegeland naar Nederfland komt vragen mensen zich af of onze eigen staatsomroep dit goede voorbeeld van de Engelsen gaat volgen.

[Fotocredits © daniilvolkov - Adobe Stock]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...