Vakantie is voorbij: thuiswerken én thuisonderwijs

Vakantie is voorbij: thuiswerken én thuisonderwijs

Vorig artikel Volgend artikel

De kerstvakantie is voorbij dus weer aan het werk én naar school... Alleen zijn de scholen dicht en lijkt thuiswerken het nieuwe normaal.

Scholen blijven dicht

Minimaal tot maandag 18 januari blijven de basisscholen en kinderopvanglocaties gesloten. Dat wil dus zeggen dat de komende twee weken alle kinderen thuisonderwijs krijgen. Een zware (extra) last voor ouders.

De Tweede Kamer had nog wel gevraagd om de basisscholen een week eerder te openen, maar daar ‘is geen ruimte voor’.

Ouders worstelen met thuisonderwijs

Op social media lees je veel berichten van ouders die worstelen met het geven van thuisonderwijs. Zo ook de oud-VJ van TMF Fabienne de Vries:

'Eerste schooldag 2021! Tijdens de eerste lockdown was ze nog een kleuter en kwamen we nog weg met beetje knutselen en thuis spelen, maar nu in groep 3 is het even andere koek en serieus business! Even wennen dus... wel leuk om ‘de klas’ en de lesjes nu een beetje mee te krijgen. Weet nog niet wanneer ik toekom aan mn eigen werk. Tips anyone? Succes allemaal!'

De hashtags #thuisonderwijs en #thuiswerken zijn trending op Twitter.

Schermafbeelding 2021-01-04 om 11.30.11
Dutchcowboy Tom geeft zijn dochter Isa ook thuisonderwijs.

Tips voor thuiswerken

Bijna driekwart van de Nederlanders met een kantoorbaan is sinds de coronacrisis meer vanuit huis gaan werken. Met de 1,5 meter afstand maatregel is de verwachting dat dit ook na de coronacrisis zo zal blijven.

Thuiswerken (indien mogelijk) lijkt de nieuwe maatstaf. Uit onderzoek van Kaspersky onder werkend Nederland, blijkt dat de helft het thuiswerken als positief ervaart en dit vaker wil blijven doen. De vraag is, in hoeverre we daar goed op zijn voorbereid?

Na de coronacrisis zullen we indien de baan het toestaat veel meer vanuit huis blijven werken. Dat moet natuurlijk wel op een veilige manier gebeuren. Kaspersky komt met een aantal eenvoudige tips!

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...