Amerikaanse verkiezingen: 'The NeverEnding Story'

Amerikaanse verkiezingen: 'The NeverEnding Story'

Trump geeft nu vol tegengas

Vorig artikel Volgend artikel

Er lijkt geen einde aan te komen. De Amerikaanse presidentsverkiezingen kennen nog steeds geen winnaar. Het begint ook een beetje nasty te worden nu in de VS.

De huidige tussenstand (volgens persbureau AP) is 264 kiesmannen voor Biden en 214 voor Trump. Er zijn 270 kiesmannen nodig om president te worden.

En op dit moment is Biden Trump voorbij in de swing state Georgia.

Trump onderbroken tijdens persconferentie 'vol leugens'

Trump sprak gisteravond tijdens een persconferentie over het verloop van de verkiezingen. Hij is ervan overtuigd dat er fraude is gepleegd.

Op het moment dat Trump uitlegde waarom hij dat vindt onderbraken onder meer de Amerikaanse nieuwszenders MSNBC, CBS, ABC, CNBC de speech om uitleg te geven bij de onwaarheden die Trump, in hun ogen, vertelde.

Trump wordt aangepakt door Twitter

Trump is al dagen van alles aan het tweeten. 'STOP THE FRAUD!' 'STOP THE COUNT!' hij roept op om te stoppen met het tellen van de stemmen. Zijn team van advocaten is al druk bezig om rechtszaken aan te spannen.

Twitter heeft nu zo iets van: we grijpen in. Zij plaatsten bij zijn tweets een waarschuwing. Daar is Trump dan weer kwaad over.

Verkiezingen: Three Days After

Het gaat allemaal om de kiesmannen. Als je aantallen kiesmannen voorbij ziet komen. Er zijn 270 kiesmannen nodig om president te worden.

Trump zegt nu dat er gesjoemeld is bij het stemmentellen. Of er vrijdag een winnaar komt, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Ze zijn druk aan het tellen aan de andere kant van de oceaan.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...