YouTube vindt deze video over Trump geen nepnieuws

YouTube vindt deze video over Trump geen nepnieuws

Amerikaanse verkiezingen

Vorig artikel Volgend artikel

Het was een schok. Het was brutaal. Het was onterecht. Trump die roept dat hij de verkiezingen heeft gewonnen. Terwijl niet alle stemmen geteld zijn. In principe is het fake news. Hetgeen Trump zo haat.

YouTube zegt nu dat een video waarin wordt beweerd dat president Donald Trump de verkiezingen heeft gewonnen, geen van zijn beleidsregels schendt. De video blijft toegestaan op het sociale video platform.

Tegenstrijdig met beleid andere platformen

Het besluit staat in schril contrast met de agressievere pogingen van Twitter en Facebook om misleidende claims en verkeerde informatie over verkiezingsuitslagen te beteugelen.

De video, getiteld 'Trump Won. MSM hoopt dat je je ogen niet gelooft', werd woensdag gepubliceerd door pro-Trump-netwerk One American News Network (OANN).

YouTube laat de video zien zonder advertenties

YouTube zegt tegen The Verge dat de video in strijd is met de advertentierichtlijnen, maar niet met het inhoudsbeleid. Zo kan de video wel online blijven, maar wordt het zonder advertenties weergegeven.

In de video zegt een presentatrice van OANN dat Trump nog een termijn heeft gewonnen, beweert ze ongegrond dat Trump een aantal swing states zou winnen als er geen kiezersfraude was, en stelt vervolgens het tellen van openstaande post-in-stembiljetten gelijk aan een poging om de verkiezingen te stelen.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...