Tweede opvouwbare Honor komt mogelijk wél naar Europa

Tweede opvouwbare Honor komt mogelijk wél naar Europa

Vorig artikel Volgend artikel

Honor was ooit het tweede smartphone merk van Huawei, maar dat is verleden tijd. De Chinese smartphone fabrikant heeft deze week haar tweede opvouwbare smartphone gelanceerd. Ongeveer 11 maanden na de onthulling van de Honor Magic V, is het nu de beurt aan de Honor Magic Vs om de harten van foldable smartphone fans te veroveren. In tegenstelling tot zijn voorganger is de kans aanwezig dat de Honor Magic Vs uiteindelijk ook in Europa in de winkels verschijnt.

Compact, maar wel groot

De tweede opvouwbare Honor is iets compacter dan zijn voorganger, maar het blijft natuurlijk een fors toestel. Opengevouwen heeft hij een 90Hz OLED scherm van maar liefst 7,9 inch (2272x1984 pixels). Aan de ‘buitenkant’ van de Honor Magic Vs zit ook nog een 6,45 inch OLED Full HD (2560x1080p) 120Hz scherm. In opengevouwen toestand is het toestel met 6,1 millimeter wel lekker dun. Dichtgeklapt wordt de dikte ineens wel 12,9 millimeter. Dat heeft te maken met de speling tussen beide helften en de camerabobbel. Met 267 gram is het ook niet echt een licht toestel. Daarvoor zorgen natuurlijk met name de twee schermen.

De Honor Magic Vs heeft in totaal vier camera’s. Een triple camera setup aan de achterkant met een 54 megapixel (f/1.9) groothoek sensor, een 50 megapixel (f/2.0) ultra-wide sensor en een 8 megapixel (f/2.4) telelens. Aan de voorkant bevind zich nog een 16 megapixel (f/2.5) groothoek camera voor selfies.

Magic-Vs-a

Standaard draait de Honor Magic Vs op de 3GHz octacore Snapdragon 8+ Gen 1 processor. Qua geheugen is hij voorzien van 8 of 12 GB RAM – afhankelijk van de uitvoering – en 256 of 512GB opslaggeheugen. Het prijskaartje, in China, ligt omgerekend tussen de 1000 en 1200 euro. Da’s best prijzig voor een smartphone, maar voordeliger dan de foldables van concurrent Samsung. Het is nog niet bevestigd of en wanneer de Magic Vs in Europa op de markt komt, maar die kans is volgens diverse bronnen wel groot.

De reis van Honor

Honor was oorspronkelijk, bij de lancering in 2013, dus een submerk van Huawei dat verzelfstandigd werd om vervolgens weer door Huawei ingelijfd te worden dat in 2020 besloot het merk te verkopen aan een andere Chinese eigenaar, Shenzhen Zhixin New Information Technology. Dat laatste was met name om te voorkomen dat Honor, net als Huawei, buiten Azië kopje onder zou gaat als gevolg van de sancties die de VS en veel Westerse landen de Chinese fabrikant opgelegd had.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...