Mobile10.02.2016

Je wist nog niet dat je deze 5 dingen kon doen op een iPhone


Waarschijnlijk denk je dat jij alle functies van je iPhone wel onder de knie hebt. Maar kende je deze functies van je iPhone al?

1. De zoekfunctie

We weten allemaal dat er een zoekfunctie op je iPhone zit, maar wist je ook dat je daar een heleboel meer mee kunt? Je kunt een heleboel verschillende dingen intypen, zoals ‘weer’ en dan krijg je het locale weer te zien en allerlei sites waar je het weer op kunt checken. Ook kun je bijvoorbeeld een rekensom invoeren, contacten zoeken en mails vinden.

Wist je ook dat je kunt zoeken in je instellingen? Ga naar instellingen en swipe naar onder, zodat er bovenaan een zoekbalk tevoorschijn komt. Hoef je niet meer al die verschillende opties door om te kijken waar instellingen voor je toetsenbord ook alweer stonden.

iphone-dingen-die-je-nog-niet-wist
iphone-dingen-die-je-nog-niet-wist

2. Betere beveiliging

Wist je dat het mogelijk was om een uitgebreider wachtwoord dan 4 cijfers in te stellen? Ga naar Instellingen > Algemeen > Touch ID en toegangscode > Wijzig toegangscode.

3. Verschillende trillingen

Natuurlijk kun je per persoon een beltoon instellen, maar wist je ook dat je de trilling per persoon ook kunt aanpassen? Ga naar Telefoon > tik op Contacten onderin. Daarna ga je naar de contactpersoon bij wil je de trilling wil veranderen en druk op wijzig. Hier kun je de trilling veranderen voor bellen en sms. Je kunt ook een eigen ’tril’ samenstellen, super grappig.

4. Wissen in calculator

Druk jij ook altijd een paar keer op de C in de calculator als je een getal verkeerd hebt ingevoerd? Dat hoeft niet meer. Als je een cijfer verkeerd hebt getypt, swipe je gewoon naar links op het getal en dan verdwijnt het laatste cijfer. Handig!

5. Makkelijk cijfers invoeren

Hoe irritant is het dat als je een cijfer wil invoeren (bijvoorbeeld als je een wifi-code aan het intypen bent) en dat je constant moet switchen van het letter toetsenbord naar het cijfer toetsenbord? De oplossing: als je een cijfer wil gaan invoeren, houd dan het knopje met 123 ingedrukt en sleep je vinger naar het cijfer dat je wil invoeren. Laat los en je toetsenbord is meteen weer ABC!

Wist jij al dat je al deze dingen kon doen op je iPhone?

Tedje van Gils

Tedje is blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Verder is ze tekstschrijver bij Red Banana. Ze is film- en serieverslaafd en houdt van lekker eten, reizen en beauty.

Verder lezen over iPhone

10 dingen waar je Apple Siri heel handig voor kunt gebruiken

Wist je bijvoorbeeld dat je deze 10 handige dingen kunt doen met Apple’s Siri? Misschien ken je er velen al, maar is dit net even die reminder om het toch eens een weekje wat vaker te gebruiken en te zien of het je misschien toch bevalt.

Mobile14.06.2024

10 dingen waar je Apple Siri heel handig voor kunt gebruiken

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Het is wat iedereen zegt, en nu ook wat Apple zegt: kunstmatige intelligentie. Dit zijn de 10 grootste aankondigingen van Apple WWDC 2024.

Mobile11.06.2024

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Mooie foto gemaakt met je iPhone, maar later bedacht dat die foto helemaal niet zo mooi was? Het kan zijn dat die verwijderde foto toch recent weer terugkwam. Dit is waarom.

Mobile27.05.2024

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is

Goed nieuws en slecht nieuws: het goede nieuws is dat er een fix is verschenen voor mensen wiens iPhone of iPad verwijderde foto's toonde. Het slechte dat Apple geen uitleg heeft.

Mobile21.05.2024

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

Wagenziekte is heel vervelend, zeker wanneer je een lange rit naar je vakantiebestemming hebt. Apple gaat er iets aan doen om te helpen je autorit wat prettiger te maken.

Mobile17.05.2024

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

Heb je foto's jaren geleden weggegooid, verschijnen ze doodleuk weer op je iPhone. Het gebeurt momenteel bij diverse gebruikers.

Mobile16.05.2024

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis

Het is weer de maand waarin bij veel mensen het vakantiegeld wordt gestort. Sommigen stellen het aanschaffen van een nieuwe gadget er speciaal voor uit, anderen gebruiken het waar het voor bedoeld is: vakantie. Waarom die twee niet verenigen?

Mobile15.05.2024

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis