Flitsmeister nu ook op Apple Carplay dashboard

Flitsmeister nu ook op Apple Carplay dashboard

Vorig artikel Volgend artikel

Het is naast de apps van de bekende social media netwerken een van de meest gebruikte apps in de auto: Flitsmeister. Hoeveel snelheidsovertredingen door het gebruik van die app al voorkomen zijn? Daar durven we zelfs geen wilde gok naar te doen. Feit is wel dat elke maand meer dan 750.000 gebruikers Flitsmeister via Apple CarPlay gebruiken.

Flitsmeister op dashboard

Een van de meest gevraagde nieuwe features was dan ook de mogelijkheid om Flitsmeister weer te geven op het Carplay dashboard. Goed nieuws, De aanbieder van de app heeft daarvoor deze week een update uitgerold.

Met andere woorden, de meldingen van (snelheids)controles worden nu in hetzelfde scherm getoond als, onder andere, de kaart, navigatie-instructies, muziek, agenda. Dat betekent je als gebruiker van Flitsmeister niet meer hoeft te switchen tussen meerdere apps en dus voor een gebruiksvriendelijke weergave kunt kiezen, bijvoorbeeld met een muziekapp.

Flitsmeister-Carplay
Met de nieuwste versie van Flitsmeister worden meldingen in het Carplay dashboard getoond.

Goedkeuring van Apple duurde even

Het heeft, los van de investeringen die nodig waren, voor Flitsmeister even geduurd voordat ze de goedkeuring van Apple binnen hadden. Zoals wellicht bekend heeft Apple behoorlijk strenge richtlijnen als het gaat om apps en app-updates. Dat bleek onlangs maar weer eens toen Apple haar transparantierapport voor de App Store publiceerde. Ongeveer een kwart van alle nieuwe apps en app-updates wordt namelijk geweigerd.

Goed, wil je Flitsmeister met de Carplay dashboard fucntie gaan gebruiken, dan moet je zorgen dat je de nieuwste versie van de app (10.31) ophaalt in de app-store, mocht de app zich niet al automatisch geüpdatet hebben.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...