AppleCare+ dekt optioneel ook diefstal of verlies van je iPhone

AppleCare+ dekt optioneel ook diefstal of verlies van je iPhone

Vorig artikel Volgend artikel

AppleCare wordt vaak gezien als een overbodige optie om een jaar extra ‘garantie-dekking’ te kopen, bovenop de tweejarige standaard garantie die de fabrikant via de verkopers op nieuwe producten biedt. Apple doet zoals zo vaak zijn eigen ding. AppleCare+ is nu uitgebreid met een optie om je iPhone te verzekeren tegen verlies of diefstal.

Zestig tot zeventig euro duurder

Apple heeft bepaald dat die tweejarige (de standaard looptijd van AppleCar+) dekking 60 of 70 euro kost. Die prijs wordt bepaald aan de hand van het soort iPhone dat je wilt verzekeren. Voor de iPhone SE, 7 (Plus), 8 (Plus), XR, 11, 12 (mini), 13 (mini), 14 en 15 is dat dus 60 euro. Inclusief de standaard AppleCare+ dekking kom je dan dus uit op een bedrag van 149 euro (voor 2 jaar) voor de iPhone SE, 209 euro voor de iPhone 7 en 8 en 229 euro voor de iPhone 7 Plus, 8Plus, XR, 11, 12 (mini), 13 (mini), 14 en 15.

Voor de iPhone 14 Plus en 15 Plus betaal je 70 euro bovenop het standaard tarief voor AppleCare+, te weten 269 euro. Voor alle andere, duurdere, iPhones betaal je 299 euro. Ook dat is 70 euro meer dan de standaard prijs voor AppleCare+. Daaronder vallen de iPhone X, XS (Max), en alle Pro en Max modellen vanaf de iPhone 11 tot en met de iPhone 15.

Garantie uitbreiden met AppleCare+

De fabrikant geeft zelf standaard een jaar ‘Beperkte Garantie’, die je met AppleCare kunt uitbreiden tot twee jaar, met wat extra dekkingsopties. Voor dat geld, afhankelijk van het product kost je dat enkele tientjes tot vele honderden euro’s, krijg je dan twee jaar gecertificeerde service en ondersteuning, voorrang als je technische support nodig hebt, onbeperkte gratis reparaties van schade door ongelukjes (mits je het apparaat normaal gebruikt) en twee jaar (reparatie)garantie op de batterij.

Uiteraard geldt voor AppleCare+ wel een eigen risico per schadegeval. Die bedraagt, afhankelijk van het product en de soort schade, 29 of 99 euro. Voor schade door diefstal of verlies geldt een eigen risico van 129 euro.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...