Mobile03.04.2014

AppMachine komt met Windows Phone, HTML 5 en volwaardige Pro versie voor ontwikkelaars


Het Nederlandse bedrijf AppMachine blijft aan de weg timmeren met zijn gelijknamige software waarmee iedereen zelf mobiele apps kan maken. De startup die nog maar een jaar geleden werd gelanceerd op het Mobile World Congress heeft zijn software recent op meerdere onderdelen uitgebreid, waarbij een volwaardige Pro versie het meest in het oog springt.

Professionele app-ontwikkelaars kunnen zich met de nieuwe Pro versie uitleven op het gebied van datakoppelingen en JavaScript. Je kunt er vrij eenvoudig Excel sheets mee importeren of verbinding maken met webservices om zo je eigen data in een app te zetten en vorm te geven. Met JavaScript kunnen gebruikers ook zelf functionaliteit bouwen en in hun app plaatsen.

AppMachine zal gebruikers op de wat langere termijn de gelegenheid geven die zelfgemaakte ‘bouwblokken’ te verkopen aan andere AppMachine gebruikers in een AppMachine Block Store.

appmachine-komt-met-windows-phone-html-5.jpg
appmachine-komt-met-windows-phone-html-5.jpg

Een andere toevoeging die appbouwers zullen toejuichen is een Live preview simulator die werkt in de webbrowser. Zo zie je de app die je aan het maken bent alvast live in actie op je computerscherm.

Daarnaast biedt AppMachine binnenkort ondersteuning voor Windows Phone, iPad en HTML 5, naast de al bestaande versies voor iPhone en Android. De prijsstelling is met een abonnementstructuur ook wat vriendelijker en eenvoudiger geworden. Het bouwen van een app is gratis, dus iedereen kan het zelf uitproberen. De opening van een kantoor in San Francisco moet het Nederlandse bedrijf van ondernemer Siebrand Dijkstra een positie op de Amerikaanse markt bezorgen.

Het van oorsprong Friese AppMachine dat in 2011 van start ging is beschikbaar inmeer ddels meer dan 140 landen en is beschikbaar in 8 talen. In totaal werken er 36 medewerkers verspreid over vestigingen in Heerenveen, San Francisco, São  Paulo en Hamburg.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.