Meta Watch wordt een smartwatch voor de Metaverse

Meta Watch wordt een smartwatch voor de Metaverse

Vorig artikel Volgend artikel

We wisten al een tijdje dat Facebook werkte aan een slim horloge, maar nu het moederbedrijf Meta heet en er een Metaverse is geïntroduceerd, zien we die smartwatch ineens in een heel ander daglicht. Een daglicht dat Meta natuurlijk allang had gezien.

Concurrentie op de smartwatchmarkt

Het is spannend om een smartwatch te maken, want inmiddels is iedereen al volop aan de Apple Watch en Samsung Galaxy Watch, of de sportievere Fitbit- en Garmin-horloges. In eerste instantie waren we dan ook niet direct heel erg onder de indruk van het idee dat Facebook met een eigen slim horloge kwam. Nu is het echter allemaal anders, want dit uurwerk kan toch heel anders worden dan de concurrentie.

Denk je maar eens in wat er allemaal mogelijk is: het is eigenaar van Oculus, dus de VR-brillen kunnen eventueel communiceren met het horloge. Misschien zou het horloge ook een perfecte manier kunnen zijn voor een nog meer accurate aansturing binnen de virtuele wereld. En ja, als je zegt Meta en virtuele wereld, dan is het natuurlijk de Metaverse waar het om draait.

Slim horloge van Meta

Verder zou het horloge van Meta nog allerlei gimmicks hebben zodat je zeker kunt stellen dat je echt geen smartwatch van de concurrentie in handen hebt. Zo zou het scherm afneembaar zijn. Met een doekje natuurlijk, maar ook met de hand. Hierdoor kun je het horloge makkelijker opladen, zonder dat je hoeft te worstelen met gespjes. Plus: je kunt hem dan bijvoorbeeld ook op een hoofdband vastmaken. Stel je voor dat hij een zaklampfunctie krijgt, dan heb je als je in het donker loopt je handen vrij.

Daarnaast zou dit horloge gepaard gaan met een camera (en misschien zelfs drie!), waardoor je videocalls kunt hebben terwijl je bijvoorbeeld buiten loopt. Het lijkt wel wat onhandig om dan steeds je arm in de lucht te houden en in de goede positie, maar toch: het is iets dat we zelden op een smartwatch hebben gezien. De achterliggende gedachte zou niet zozeer de pandemie zijn, maar vooral het snel kunnen maken van content voor Facebook. Dat kan in het kader van het Metaverse natuurlijk content voor het Metaverse zijn. Helemaal als je het klokje op een band op je hoofd hebt bevestigd, dan kun je ‘first person’ video’s maken.


Metaverse

Bovendien kunnen we ons voorstellen dat er een stappenteller in het horloge zit, die ongetwijfeld in het Metaverse kan worden verbonden aan een spel dat je inspireert om dagelijks nog meer stappen te zetten voor een gezonde levensstijl. Sowieso zou Meta het vooral willen insteken op gezonder leven, maar het toevoegen van een camera kan daarbij horen: TikTok is ook onder andere groot geworden door de vele dansvideo’s op het platform.

Het horloge zou draaien op Android, maar niet op Wear OS. Het is dus een eigen variant van Meta, waarschijnlijk zoals je bijvoorbeeld ook de Oxygen-schil van OnePlus op Android-smartphones hebt. Het prijspunt zou ongeveer rond de 350 - 400 euro liggen, waarmee het geen heel voordelige en toegankelijke smartwatch is. Het apparaat zou verschijnen in de kleuren wit, zwart en goud. In ieder geval is het spannend: het is de eerste keer dat Meta zelf met hardware op de proppen komt.

Wanneer we deze nieuwe gadget mogen verwachten, dat is onbekend. Er is lang 2022 gefluisterd, dus we hopen dat dat nog steeds klopt. Meta moet er nog een officiële aankondiging van doen, maar er wordt gedacht aan de zomer.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...