Elon Musk krijgt het (nog) drukker

Elon Musk krijgt het (nog) drukker

Baantje erbij

Vorig artikel Volgend artikel

Elon Musk, de baas van Tesla en SpaceX en oprichter talloze andere ondernemingen krijgt er nog een baan bij. Hij is genomineerd om toe te treden tot het bestuur van Endeavour Group Holdings, schrijft de CNBC.

Endeavour begon als een talentenbureau en is opgericht door een artiestenagent uit Hollywood, Ari Emanuel. Door een reeks aan fusies en overnames is het bedrijf een mega groot mediabedrijf geworden. Het bedrijf bezit onder andere de merken UFC, een organisatie de MMA-gevechten organiseert, Miami Open (tennis), New York Fashion Week en de Miss Universe verkiezingen.

Musk wil investeren in bedrijven

Nu is Endeavour van plan om naar de beurs te gaan en wil Musk, de op een na rijkste persoon ter wereld, een van de elf bestuursleden te worden.

"Musk is geselecteerd om deel uit te maken van onze raad van bestuur vanwege zijn professionele achtergrond en ervaring met het leiden van een beursgenoteerd bedrijf, zijn eerdere functies op leidinggevend niveau, zijn dienst in de raden van bestuur van andere openbare bedrijven en zijn ervaring met het starten, laten groeien en integreren van bedrijven, zegt een woordvoerder van Endeavour.

Musk, die nog steeds moet worden gekozen in de raad van bestuur, mag als bestuurder voor een beursgenoteerd bedrijf functioneren, ondanks een eerdere schikking met de SEC, de Amerikaanse toezichthouder van de verschillende effectenbeurzen. Die gaven de ‘Technoking of Tesla’ een boete in 2018 omdat hij toen in een tweetje suggereerde om Tesla van de beurs te halen.

[foto: Sean Pollock on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...