Elon Musk niet meer de rijkste man ter wereld

Elon Musk niet meer de rijkste man ter wereld

Vorig artikel Volgend artikel

Teslaman Elon Musk is niet langer de rijkste mens ter wereld. De oorzaak is de recente daling van de aandelen van de elektrische autofabrikant.

De aandelen Tesla zijn met meer dan 20% gedaald sinds het aandeel begin januari een recordhoogte van meer dan $ 880 bereikte. De kenners wijten de daling aan de risicovolle investering van $ 1,5 miljard in Bitcoin.

Superrijken wisselen elkaar af

De daling bracht Amazon-baas Jeff Bezos terug naar de bovenste plek op de lijst met de allerrijkste ter wereld. Sommige investeerders in tesla vinden de liefdesverklaring aan bitcoin toch een beetje eng.

De waarde van Bitcoin steeg met bijna 50% in de weken nadat Tesla bekend maakte dat het $ 1,5 miljard had geïnvesteerd in de cryptomunt. In drie dagen tijd is Bitcoin van $ 57.000 naar $ 48.000 gedaald.

Het zou zo maar kunnen zijn dat Musk een grote bijdrgae levert aan zowel de opkomst van Bitcoin als de neergang van de cryptocurrency.

[foto: Austin Ramsey on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...