Marketing01.02.2018

Grootste bed ergernis opgelost, je hoeft nooit meer op die vervelende spleet te liggen


Eerder schreven we al over startup Matt sleeps, die de huidige matrassenindustrie uitdaagt en het kopen van een matras weer leuk wil maken. Maar ook over hun opvallende acties als de Hangover bar & de Powernap Station maar daarover later meer. Sinds kort hebben ze namelijk het eerste volledige zelf aanpasbare matras van Nederland gelanceerd, waarbij ze aangeven een einde aan de vervelende spleet te maken.

Volledig aanpasbaar

Het Matt matras is het eerste volledig aanpasbare matras met verschillende lagen die je naar je eigen voorkeur kan draaien. Hou jij van een hard matras maar je partner van een zachte? Geen probleem, draai de onderste laag naar ieders voorkeur, leg de toplaag erop, rits dicht en klaar is Kees (of Matt). Met twee handen en een basisschooldiploma moet het lukken volgens de website van het merk.

Een matras = zes matrassen

Een goed matras vinden is zo makkelijk nog niet, zeker niet wanneer je deze alleen in een showroom voor 5 minuten kan uittesten en jouw bedpartner ook nog eens andere voorkeuren dan jij heeft. Daar heeft Matt Sleeps dus wat op gevonden. Het is het eerste matras in Nederland dat je zelf volledig kunt aanpassen naar je favoriete hardheidsvoorkeur. De hoes is makkelijk van het matras af te ritsen waardoor de lagen gedraaid kunnen worden en het matras harder, zachter, koeler of warmer gemaakt kan worden. In totaal kun je zes varianten samenstellen.

matt-6-matrassen
matt-6-matrassen

Op de website van Matt Sleeps krijg je op basis van je opgegeven gewicht en slaapvoorkeur een advies voor een variant maar je kan thuis nog naar hartelust gaan draaien. Je hebt namelijk in totaal 120 dagen dat je het matras gratis kan uitproberen. In het ondenkbare geval dat je geen enkele variant lekker vindt liggen, krijg je gewoon je geld terug.

Wakkerschudden

Dat Matt Sleeps niet zomaar een standaard matrassenmerk is en dat ze echt serieus de matrassenindustrie willen wakkerschudden blijkt wel uit de ludieke evenementen en activaties die ze organiseren. Hieronder een overzicht van 5 meest opvallende acties:

1. ‘s Werelds eerste Hangover Bar

Wie na een avondje stappen last heeft van een enorme kater, kon in september 2016 terecht in de Hangover Bar. Deze bar was alleen toegankelijk voor bezoekers met een kater en die wel wat verzorging kunnen gebruiken.

De bar is ingericht als een verfrissende groene oase met 12 bedden waar je je favoriete series kon kijken. Om de kater zo snel mogelijk te bestrijden is er een speciaal hangovermenu samengesteld die wordt bezorgd tot aan het bed. Ook is er een zuurstofbar aanwezig om de longen te zuiveren.

De Hangover Bar kreeg aandacht van de hele wereld en ging zelfs viral met deze video:

2. Wekker Smash Store

Wat staat er tussen jou en je slaap in? Juist je wekker.

Matt Sleeps maakt het mogelijk om wraak te nemen op je wekker in de Wekker Smash Store. De winkel, ingericht met 1.000 wekkers, werd officieel geopend door Giel Beelen tijdens zijn ochtendshow op radio Veronica. Gedurende een week werden alle 1.000 wekkers kapot geslagen met een van de beschikbare ‘wapens’. Je kon wekkers te lijf gaan met een gigantische hamer, een honkbalknuppel of de hem laten verdrinken in een vissenkom.

3. Mattflix

Met de eigen slaapzender Mattflix zendt Matt Sleeps de meest slaapverwekkende filmpjes van Nederlandse bodem uit, bedoeld om met zo weinig mogelijk prikkels in slaap te vallen. Een speciaal team heeft het internet afgespeurd om de meest saaie video’s te vinden voor het kanaal.

Zo kijk je naar rondscharrelende duiven op de Dam, een 4-uur durend kamerdebat of de Droom van de Draaiende Doner.

4. Bed Dates

Onder het mom ‘de beste gesprekken vinden in bed plaats’, organiseerde Matt Sleeps op Valentijnsdag Bed Dates. Omgekeerd speeddaten: je begint in bed en bij een match eindig je samen aan de bar. De Supperclub (waar overigens alle bedden van Matt zijn) werd omgebouwd tot een Speeddate Heaven en na vijftien vluggertjes konden de dates met een nieuwe liefde aan de bar een cocktail delen.

5. Smoesjes Generator

Een avondje te hard doorgezakt, geen zin in de brunch met je schoonmoeder of ligt je bed gewoon nog te lekker: met de Smoesjes Generator ben je slechts één muisklik verwijderd van een legitieme reden om je bed nog niet te verlaten! De Smoesjes Generator zet een e-mail, mét smoesfoto, voor je klaar die je met gemak verstuurt naar je baas, leraar, vriend of vriendin. Wil je je liever telefonisch afmelden, gebruik dan de geluidsfragmenten voor extra geloofwaardigheid.

Verder lezen over Bedrijven

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

De wereld van bedrukte relatiegeschenken blijft zich ontwikkelen, waarbij elk jaar nieuwe trends opduiken die aansluiten bij de wisselende voorkeuren en technologische ontwikkelingen.

DC Business15.05.2024

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

Het inrichten van een kapsalon is meer dan alleen het kiezen van mooie meubels en decoraties. Het gaat om het creëren van een ruimte die zowel functioneel als uitnodigend is voor je klanten en medewerkers. Hier zijn enk...

DC Business09.04.2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

In een wereld waar technologie razendsnel evolueert en bedrijfsprocessen steeds complexer worden, is de behoefte aan softwareoplossingen die naadloos aansluiten op specifieke bedrijfsbehoeften urgenter dan ooit. Maatwerk...

Technology28.03.2024

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Logitech heeft deze week 2 nieuwe webcams onthuld voor zowel consumenten als bedrijven die behoefte hebben aan videovergaderingen in de hoogste kwaliteit, compleet met het meest uitgebreide aanbod aan features dat Logite...

Gadgets07.03.2024

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

Expatfile is een toonaangevend Amerikaans belasting- en financieel technologiebedrijf dat een gebruiksvriendelijk belastingplatform biedt aan Amerikanen die in het buitenland wonen. Het bedrijf heeft een innovatieve oplo...

DC Business29.02.2024

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben

Als ondernemer is het erg belangrijk om goed verzekerd te zijn voor potentiële risico’s die op kunnen treden. De kredietverzekering is nog een vrij onbekende verzekering voor ondernemers. Dit is onterecht, omdat deze...

DC Business25.02.2024

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben