Marketing02.04.2020

Bezitters elektrische auto zijn uiterst tevreden over hun auto


Tesla scoort hoogste klanttevredenheid

Dat in Nederland elektrische auto’s populair zijn hoeven we niet uit leggen. Volgens veel notoire autobezitters (die niet elektrisch rijden) komt dat vooral vanwege de bijtelling. Het Nederlands ontmoedigingsmiddel om de kosten van autorijden fors te verhogen. In het buitenland begrijpen ze daar vaak helemaal niets van. Voor leaserijders zou elektrisch rijden de trigger zijn om ‘goedkoper’ te kunnen autorijden. Immers die bijtelling is nu nog steeds heel aantrekkelijk vanwege de hoge korting. Het zou betekenen dat het rijden met een elektrische auto alleen daardoor wordt gestimuleerd.

Tesla heeft hoogste klanttevredenheid

Maar hoe zit het werkelijk, zouden Nederlanders met een elektrische auto minder tevreden zijn over hun auto omdat het vooral een financiële keuze is geweest. Niets in minder waar. Uit een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders blijkt dat bezitters van een elektrische auto juist zeer tevreden zijn over hun auto. Gemiddeld beoordelen ze het eigen voertuig met een 8,7. Volgende de resultaten van deze Smart Car Monitor is Tesla niet alleen het bekendste merk, maar scoort het merk ook de hoogste klanttevredenheid.

Uitzonderlijk hoge scores voor elektrische auto’s

Bezitters van een elektrische auto zijn uitermate tevreden. Gemiddeld beoordeelt men de elektrische auto met het rapportcijfer 8,7. Bezitters van een Tesla geven hun auto zelfs een 9,1. Dit is significant hoger dan het branchegemiddelde. Elektrische auto’s hebben ook een uitzonderlijk hoge Net Promoter Score van +64%. Tesla heeft ook daar een hogere score (+80%) dan de overige merken.

Geholpen naamsbekendheid elektrische autos
Geholpen naamsbekendheid elektrische autos

Tesla duidelijk ’top of mind’

Tesla heeft de hoogste geholpen naamsbekendheid (76%). Op de vraag welke merken Nederlanders associëren met elektrisch rijden volgen BMW, Opel, Volkswagen en Toyota op enige afstand. Top of mind, het eerste merk dat consumenten spontaan noemen, is Tesla met 55% bijna het enige merk waar consumenten direct aan denken.

Milieu belangrijker als bijtelling

Consumenten die van plan zijn een elektrische auto te kopen noemen het milieu (45%) als de belangrijkste reden voor aanschaf van een dergelijke auto. Drie op de tien geven als beweegreden dat de elektrische auto de toekomst is (30%). Een nagenoeg even groot deel vindt kostenbesparing een belangrijke motivatie (28%). Meer dan één op de vijf noemt de stille motor (22%). Niet meer hoeven schakelen is voor 8% een reden.

Bovenstaande resultaten komen uit de Smart Car Monitor, een grootschalig onderzoek naar de toekomst van elektrisch, connected, autonoom en gedeeld autorijden. In het onderzoek zijn 6.057 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Elektrische auto

Waarom je nu die tweedehands elektrische auto moet kopen die je wil

Wil je nog een tweedehands elektrische auto kopen, dan kun je dat beter vandaag doen dan morgen. De pot is bijna op.

Automotive16.07.2024

Waarom je nu die tweedehands elektrische auto moet kopen die je wil

Zonneplan komt met Powerplay dat tot 2000 gratis rijkilometers zou bieden

Als je standaard de laadkabel hebt ingeplugd, dan is je elektrische auto altijd stand-by om bij te springen wanneer het elektriciteitsnet overbelast raakt. Hierdoor laad je je accu regelmatig gratis bij.

Automotive15.07.2024

Zonneplan komt met Powerplay dat tot 2000 gratis rijkilometers zou bieden

EU rekent nieuwe tarieven voor Chinese elektrische auto’s

We zien het ook buiten Europa: de Amerikanen worstelen met Chinese auto's. Europa rekent nu zelfs hogere tarieven op Chinese bolides.

Automotive08.07.2024

EU rekent nieuwe tarieven voor Chinese elektrische auto’s

Nieuwe Alpine A290 is een elektrische hot hatch

Alpine heeft vandaag officieel de nieuwe A290 onthult, het eerste model uit de Alpine Dream Garage. Het concept dat door Alpine is geïntroduceerd om een complete en exclusieve beleving te bieden aan autoliefhebbers en klanten van het merk.

Automotive19.06.2024

Nieuwe Alpine A290 is een elektrische hot hatch

Fisker is failliet, na onder andere slechte review YouTuber

Fisker is niet meer. Het automerk is officieel failliet verklaard na onder andere tegenvallende verkopen en slechte reviews.

Automotive18.06.2024

Fisker is failliet, na onder andere slechte review YouTuber

Waar je op moet letten als je een tweedehands Tesla koopt

Tweedehands Tesla kopen? De gebruikte auto's komen er nu steeds vaker op de tweedehands markt, maar is dat ook de meest verstandige keuze?

Automotive31.05.2024

Waar je op moet letten als je een tweedehands Tesla koopt

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Nissan geeft in-car entertainment een nieuwe betekenis met de nieuwe Townstar Karaok-e. Deze bestelwagen maakt het niet alleen mogelijk om onderweg je favoriete nummers luidkeels mee te zingen, maar toont ook de oneindige mogelijkheden van de Townstar-modellen.

Automotive15.05.2024

Deze Nissan is een karaokelounge op wielen