Marketing03.06.2008

Radiohead voor 99 cent bij iTunes!


radiohead-voor-99-cent-bij-itunes.jpg
radiohead-voor-99-cent-bij-itunes.jpg

De Radiohead catalogus is vanaf vandaag beschikbaar via iTunes. Is dat nieuws? Wel een beetje nieuws, want de heren hadden tot nu toe geweigerd hun muziek in “brokken” te verkopen; dus hele albums in plaats van individuele nummers. Er zal wel een compromis zijn gesloten tussen EMI en Radiohead, want 307 Radiohead nummers (vaak verschillende versies) zijn nu voor €0,99 te downloaden.

In totaal 6 studioalbums, een aantal EP’s en de verzamelaar die recentelijk is uitgebracht door hun oude platenfirma. De meeste tracks en albums zijn in een DRM-free format uitgebracht. Radiohead is een van de laatste artiesten die hun verzet tegen iTunes hebben opgegeven. Blijven nog over…

the Beatles (maar daar worden gesprekken overgevoerd), AC/DC (exclusieve deal met mobiele telefoon aanbieder Verizon) en Garth Brooks, een van Amerika’s best verkopende zingende cowboy. Hij weigert om individuele tracks beschikbaar te stellen en ziet een album als een “compleet” product dat niet in willekeurige volgorde kan worden beluisterd. En dan is er nog een handvol andere artiesten die zo hun eigen redenen hebben om niet in de iTunes etalage te willen liggen. Misschien een idee om daar ook een top 10 van samen te stellen.