Marketing02.06.2008

Re:set 21: ‘What Women Want’


re-set-21-what-women-want.jpg
re-set-21-what-women-want.jpg

De eerste zin van onderstaand bericht deed me vermoeden dat een of andere grappenmaker op mijn vorige post reageerde, die over de Buzzword en Bullshit Bingo. Want wat moet je met de volgende stelling: ‘Het vrouwelijker worden van onze maatschappij lijkt een feit?’. 

Hoe dan ook, volgens het persbericht zou gebleken zijn dat vrouwen een steeds actievere rol spelen in de maatschappij en bij het nemen van aankoopbeslissingen. Inmiddels zou 80% van alle aankoopbeslissingen door vrouwen worden genomen. En meer dan 60% van alle auto’s en computers door vrouwen worden gekocht . Zelfs bij doe-het-zelf producten heeft de vrouw het laatste woord. (bron: NAN magazine – voorjaar 2008).

Maar als dit zo is, heeft dit dan consequenties voor marketing en communicatie en hoe dan? Wat zouden we (mannen en vrouwen) over vrouwen moeten weten?

De vereniging van Communicatie- en Adviesbureaus (VEA) heeft er een congres tegenaan gegooid om al die brandende vragen te kunnen beantwoorden. De VEA heeft daartoe een aantal spreeksters uitgenodigd die gaan hebben over het belang van de feminisering en de does en don’ts voor ons vak.

Zoals Justien Marseille, oprichtster van The Future Institute. Zij bespreekt het belang van feminisering als trend en de ins en outs van de vervrouwelijking van de maatschappij.

Philippa Roberts en Jane Cunningham, auteurs van het Engelse bureau Insideherprettylittlehead. Zij zijn de grondleggers van female marketing in Europa en de auteurs van de bestseller op dit gebied “Insideherprettylittlehead”. Hun onderwerp: “How to market successfully to women: how we get it right and where we get it wrong “.

Tjibbe Renkema, mediaspecialist bij Bosley, over hoe en waar vrouwen te bereiken zijn en betrokken kunnen worden.

Tirza Laan en Liesbeth Maliepaard vormen de creatieve directie van Nieuw. Dit bureau richt zich op communicatie met en via vrouwen.
Zij zullen aan de hand van cases laten hoe je in de praktijk succesvol met vrouwen kunt communiceren.

Haast u, Cowgirls, want de eerste 25 deelnemers ontvangen het boek van Jane Cunningham and Philippa Roberts.

Aanmelden via info@vea.nl

Aanvang: 14.30 uur
Datum: donderdag 12 juni 2008
Lokatie: DeBalie, Amsterdam
Adres: Kleine-Gartmanplantsoen 10
Prijs: VEA-leden 100 euro, overige CMC-leden 150 euro en niet-leden 200 euro
Zie verder: reset.vea.nl

Leon Krijnen

Verslaggever bij BN DeStem. Schrijft over baseball, bouw, techniek, fotografie, mensen, computers, internet, reizen en oldtimers. @Krijnen.Com