Lifestyle07.12.2021

​Tips om te besparen op je vaste lasten


De coronapandemie heeft ons leven behoorlijk in de war geschopt. De gevolgen daarvan zijn duidelijk merkbaar en het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht. Wie heeft opgelet heeft gemerkt dat de huizenprijzen torenhoog zijn en dat ook de energieprijzen flink zijn gestegen. Maar dat is niet alles. Tweedehands auto’s zijn niet aan te slepen en datzelfde geldt voor bouw- en klusmaterialen. Alles is duurder geworden, dat is zichtbaar op het kassabonnetje in de supermarkt, bij de kapper en in de kledingzaak. Besparen op je vaste lasten kan dan een goede optie zijn om financiële problemen te voorkomen. In dit overzicht vind je 7 tips waar je je voordeel mee kunt doen.

1. Check je zorgverzekering

Wat betaal je en wat heb je in de afgelopen jaren gebruikt. Durf je de gok te nemen om je zorgverzekering flink in te perken als het gaat om fysiotherapie, tandzorg en alternatieve geneeswijzen? Neem je in ieder geval voor dat thuiswerken nog een tijdje zal blijven.

2. Verzekeringen

Pak alle verzekeringspapieren er maar eens bij. Niet alleen je inboedel- of je autoverzekering, maar denk ook eens aan die fietsverzekering, je brillenverzekering, je uitvaartverzekering, reisverzekering en huisdierverzekering. Klopt het allemaal nog, heb je echt ze nodig en betaal je meer of minder dan bij de concurrent?

3. Creditcard

Natuurlijk is een creditcard superhandig. Fijn voor gebruik in het buitenland of als je een grote aanschaf doet. Maar wat betaal je eigenlijk per jaar om die creditcard in je portemonnee te houden. Gebruik je hem regelmatig, of kun je de creditcard beter stopzetten of delen met je partner?

4. Energiekosten

Over deze kostenpost is veel te doen. Kijk daarom naar je persoonlijke situatie. Gebruik je nog gas en kun je daar makkelijk vanaf? Liggen er al zonnepanelen op je woning en hoe zit het eigenlijk met de isolatie? Zet de thermostaat een graadje lager, vervang gewone lampen door ledlampen en voorkom tocht door kieren te dichten.

5. Abonnementen

Abonnementen zijn belangrijke kostenposten die er gewoon insluipen. Denk niet alleen aan de krant, maar ook aan je groentepakketten, media zoals Netflix en Spotify, bibliotheek, sportschool en onderhoudsdiensten. En wat dacht je van je telefoon. Wanneer heb je voor het laatst abonnementen vergeleken en gekeken bij andere providers, zoals bijvoorbeeld een sim only van hollandsnieuwe?

6. Gedrag

Met ons gedrag kunnen we veel geld besparen. Pak daarom vaker de fiets en sta minder lang in de douche. Houd je bel- en internetkosten goed in de gaten en probeer onder de limiet te blijven die je met jezelf hebt afgesproken. Kook je maaltijden zelf, verspil geen voedsel en verwerk overgebleven voedsel in een ander gerecht.

7. Vervoer

Rijd je in een auto, dan weet je dat de brandstofprijzen flink zijn gestegen. Het is dan ook goed om te bekijken of de auto waarin je rijdt nog voldoet. Let hierbij op de leeftijd van de auto, de te verwachten onderhoudskosten, het type brandstof en het verbruik. Reis je vaak met de trein, bekijk dan of een trajectkaart tot de mogelijkheden behoort.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Toekomst

Dit was het VINT Symposium van 2024

Voor de 30e keer was er het VINT Symposium in het Spant! te Bussum. Dit jaar stond het thema 'Echt Slim' centraal, wat een interessant perspectief bood op de rol van intelligentie in technologie. Elk jaar biedt het symposium de kans om nieuwe technologische trends en inzichten te verkennen, en dit jaar was geen uitzondering.

Events04.07.2024

Dit was het VINT Symposium van 2024

met als thema 'Echt Slim'
Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Met steun van energieproducent RWE heeft het Nederlands-Noorse bedrijf SolarDuck haar Offshore Floating Photo-Voltaic (OFPV) platform geïnstalleerd - een op zee drijvend platform dat zonne-energie opwekt.

Nieuws04.07.2024

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Eerder deze maand organiseerde het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een symposium getiteld ‘Artificial Intelligence’. Dit evenement was speciaal bedoeld voor de medewerkers van het ziekenhuis om hen bewust te maken van de mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) en de impact ervan op hun dagelijkse werk en regionale samenwerking.

Artificial Intelligence26.06.2024

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

Steeds vaker zie je in Nederland op straat mensen (met name jongeren) met een e-step voorbij komen. E-step zijn dan ook al in grote getale verkrijgbaar. Maar helaas riskeer je daarmee vaak wel de kans op een boete. Of er...

Gadgets20.06.2024

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

De slimste manier om je terugleverkosten laag te houden, is door zoveel mogelijk van je eigen energie zelf te gebruiken. Wat je immers zelf gebruikt, hoef je niet terug te leveren. En kost je dus niets extra’s. Zo houd je grip op je energierekening.

Technology13.06.2024

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

Houd je energierekening laag 
Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Industrie 5.0 staat voor schaalbaarheid met een doel: bedrijven groeien op een manier die zowel de samenleving als het milieu ten goede komt. Het introduceert systemen die menselijke creativiteit en machinale efficiëntie combineren om flexibele en veerkrachtige bedrijfsmodellen te ontwikkelen. 

Technology11.06.2024

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Smart Health-webinar: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers

Op 13 mei vond het Smart Health-webinar plaats, een hybride event georganiseerd door het Care Innovation Center West-Brabant en Slimmer Leven. De centrale vraag van deze bijeenkomst was hoe we AI kunnen ontwerpen zodat deze goed landt bij zowel zorgverleners als zorgvragers.

Events30.05.2024

Smart Health-webinar: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers