Lifestyle31.05.2023

​Een steentje bijdragen aan een beter milieu? Zo leef jij duurzaam!


Ben je op zoek naar manieren waarop jij een positieve impact kunt hebben op het milieu? We moeten tegenwoordig bewust leven en duurzame keuzes maken in ons dagelijks leven. Er zijn een aantal eenvoudige aanpassingen die we kunnen maken om duurzamer te leven. In dit artikel gaan we een aantal van deze aanpassingen bekijken. Wil jij duurzamer leven maar weet je niet precies hoe? Lees dan verder!

Maak gebruik van LED verlichting

Het gebruik van LED lampen is een uitstekende manier om energie te besparen en duurzamer te leven. LED lampen gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen en verbruiken aanzienlijk minder energie. Door over te stappen op LED verlichting verminder je niet alleen je ecologische voetafdruk, maar bespaar je ook geld op je energierekening. Win-win dus! Vergeet niet om onnodige verlichting uit te schakelen wanneer je een kamer verlaat. Hier gaat over het algemeen veel energie verloren. Maar ook daar hebben we een oplossing voor, namelijk verlichting met bewegingssensor.

Verlichting met bewegingssensor

Verlichting met bewegingssensoren is een handige en energiezuinige oplossing voor zowel binnen- als buiten. Je kunt hiermee namelijk energieverspilling voorkomen, omdat de lichten alleen worden ingeschakeld wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Dit is vooral handig voor buitenverlichting, zoals tuinlampen, die niet de hele nacht hoeven te branden. Met verlichting op basis van bewegingssensoren bespaar je niet alleen energie, maar creëer je ook nog eens een veilige omgeving.

Waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop is een geweldige manier om je dagelijkse douchebeurt duurzamer te maken. Door minder water te verbruiken, verminder je je waterverbruik en bespaar je kostbaar water. Deze douchekoppen hebben vaak verschillende standen, zodat je nog steeds comfortabel kunt douchen. Je kunt eenvoudig een waterbesparende douchekop installeren. Het is een kleine stap die een groot verschil kan maken voor het milieu.

Verminder afval met herbruikbare producten

Je kunt ook duurzamer leven door te kiezen voor herbruikbare producten. Denk aan herbruikbare waterflessen, koffiemokken en boodschappentassen. Door wegwerpartikelen te vermijden, verminder je de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd en de impact ervan op het milieu. Investeer in hoogwaardige, herbruikbare producten die lang meegaan en zeg vaarwel tegen wegwerpartikelen. Kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben!

Zonnepanelen

Tot slot kun je duurzaam leven en een positieve impact op het milieu hebben, door zonnepanelen te installeren. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit en verminderen daarmee de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Door gebruik te maken van zonne-energie verminder je de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. Bovendien kunnen zonnepanelen je energierekening verlagen en op de lange termijn zelfs kosten besparen. Dus, wil jij graag bijdragen aan een duurzame toekomst? Implementeer dan de bovenstaande tips in jouw dagelijkse leven en maak een verschil!

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Duurzaam

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Met steun van energieproducent RWE heeft het Nederlands-Noorse bedrijf SolarDuck haar Offshore Floating Photo-Voltaic (OFPV) platform geïnstalleerd - een op zee drijvend platform dat zonne-energie opwekt.

Nieuws04.07.2024

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Zo denken Nederlandse datacenters energie te kunnen besparen

Vertegenwoordigers van de datacenters in Nederland hebben de koppen bij elkaar gestoken om energie te besparen.

Nieuws27.06.2024

Zo denken Nederlandse datacenters energie te kunnen besparen

Zonnepanelen lonen nog altijd

In een wereld waar duurzaamheid en energiebesparing steeds belangrijker worden, blijven zonnepanelen een populaire keuze voor huiseigenaren. De afschaffing van de salderingsregeling roept echter vragen op over de rendabiliteit van deze investering.

DC Business24.06.2024

Zonnepanelen lonen nog altijd

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Als je iets bij een kleine webwinkel bestelt, zeker als het een op papierwaren of cadeautjes toegespitste webshop is, dan weet je dat je vaak dat beetje extra kunt verwachten.

Online17.06.2024

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Zo haal je magnesium uit je voeding

Ben je wat meer aan het sporten, heb je last van je zenuwen of wil je gewoon bijdragen aan een goede gezondheid? Dan is magnesium uit voeding een essentieel mineraal om je lijf te helpen.

Lifestyle17.06.2024

Zo haal je magnesium uit je voeding

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

De knappe koppen van MIT hebben cement ontwikkeld dat vol energie zit. Hiermee maak je in één keer een giga-accu van je woning.

Technology14.06.2024

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

De slimste manier om je terugleverkosten laag te houden, is door zoveel mogelijk van je eigen energie zelf te gebruiken. Wat je immers zelf gebruikt, hoef je niet terug te leveren. En kost je dus niets extra’s. Zo houd je grip op je energierekening.

Technology13.06.2024

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

Houd je energierekening laag 
Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Industrie 5.0 staat voor schaalbaarheid met een doel: bedrijven groeien op een manier die zowel de samenleving als het milieu ten goede komt. Het introduceert systemen die menselijke creativiteit en machinale efficiëntie combineren om flexibele en veerkrachtige bedrijfsmodellen te ontwikkelen. 

Technology11.06.2024

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Verder lezen over LED

​Zo creëer je in snel een Instagrammable tuin

Een nieuw jaar is begonnen en misschien ben je van plan om dit jaar je tuin onder handen te nemen. Geen tegels meer, maar groen, geen kliko’s meer, maar een huisje waarin je deze lelijke bakken neerzet. Misschien zelfs...

Lifestyle11.01.2024

​Zo creëer je in snel een Instagrammable tuin

Concert? Polsbandjes met licht bieden een extra dimensie

Ben je naar het concert van The Weeknd geweest, of misschien naar Sensation? Bij sommige concerten krijg je bij de ingang een polsband uitgedeeld. Hij kan dan nog weinig, maar zodra de show begint, merk je dat het niet z...

Entertainment19.07.2023

Concert? Polsbandjes met licht bieden een extra dimensie

​Zo werkt dat
Twee van de drie Hue Lightguide lampen al uit productie

Ze zijn helemaal hip, de LED lampen met grote glazen bollen in verschillende vormen. Enkele maanden geleden presenteerde Signify die gekleurde LED versies in haar Philips Hue assortiment. De zogenoemde Lightguide serie,...

Gadgets15.02.2023

Twee van de drie Hue Lightguide lampen al uit productie

​Een nieuwe lamp, die koop je weloverwogen

Er zijn van die dingen voor je huis die je min of meer zonder na te denken kan kopen. Een nieuw sierkussentje, een leuke plaid voor op de bank. Ja, ze moeten bij de rest van je interieur passen, maar vaak kies je daar in...

Lifestyle03.11.2022

​Een nieuwe lamp, die koop je weloverwogen

​Wat kun je allemaal met de moderne kerstverlichting van Twinkly?

Ben je ook zo dol op de feestdagen? Rondom Kerstmis kun je helemaal uitpakken als het aankomt op de styling binnen- én buitenshuis. Vrolijke verlichting mag daarbij niet ontbreken: dit maakt het feest pas echt compleet....

Lifestyle09.09.2021

​Wat kun je allemaal met de moderne kerstverlichting van Twinkly?

​Verlichting in huis: 5 tips voor meer sfeer

Maak van je huis een thuis met goede verlichting. Met de juiste lampen zorg je voor sfeervolle en prettig verlichte ruimtes. Stem de verlichting af op je interieur en de ruimte. In de badkamer, slaapkamer en woonkamer he...

Lifestyle06.04.2021

​Verlichting in huis: 5 tips voor meer sfeer

​Zou jij het doen, een gloeiende OLED-tattoo nemen?

Terwijl iedereen na die paar zonnestralen vorige week extra blij is dat de tattooshop weer open mag, kun je misschien beter even wachten met een nieuwe tattoo. Wetenschappers hebben namelijk een slimme OLED-tatoeage ontw...

Technology04.03.2021

​Zou jij het doen, een gloeiende OLED-tattoo nemen?

​De toekomst van sfeerverlichting: zo komt deze eruit te zien!

Tegenwoordig is sfeerverlichting niet meer weg te denken uit een gemiddeld Nederlands interieur. We gebruiken sfeerverlichting in de woonkamer, in de keuken en de badkamer. Ook in de tuin wordt steeds vaker voor sfeerver...

Lifestyle25.02.2021

​De toekomst van sfeerverlichting: zo komt deze eruit te zien!