Lifestyle21.03.2024

​10 items voor een gezellig thuiskantoor


Als je denkt aan het creëren van een thuiskantoor, dan gaat er waarschijnlijk van alles door je heen. Waar begin je? Je kunt natuurlijk heel eenvoudig aan de slag aan: een bureau kopen, stoel, monitor en toetsenbord/muis erbij en je bent klaar. Er is echter meer nodig om een thuiskantoor een wat meer huiselijke sfeer mee te geven. Met deze 5 items maak jij van dat thuiskantoor niet slechts een plek om te werken, maar ook een plek waar je je prettig voelt.

Gordijnen

Een probleem waarmee veel thuiskantoors kampen is dat ze erg gehorig zijn, bijvoorbeeld omdat er alleen Luxaflex hangen. Kies voor gordijnen om het geluid wat op te vangen, maar ook om een fijne, huiselijke sfeer te creëren.

Tapijt

In het verlengde van gordijnen werkt ook een tapijt erg goed tegen geluid. Dat rollen over de vloer van die bureaustoelwieltjes klinkt straks niet meer door het hele huis, maar blijft iets meer beperkt je kantoor,

Plant

Als er iets bewezen goed is voor de mens, dan is het wel om zich te omringen door natuur. Een beetje meer groen is fijn, en een plant is ook gezellig. Je moet er voor zorgen, je kunt er tegen praten, en het ziet er ook nog eens een stuk vrolijker uit door de kleuren.

Poster

Liever iets meer gezelligheid aan de muren? Een filmposter van die topflick, of misschien een poster met daarop een motiverende quote: je kunt ze inlijsten of zo ophangen:

Arcadekast

Het is echt een wannahave, geen musthave, maar om wat meer speelsheid toe te voegen aan je kantoor kun je een arrcadekast overwegen. Misschien met die ene game die je vroeger altijd speelde. Good times.

LEGO

Wil je wel meer kleur, maar heb je er geen vertrouwen in dat je een plant in leven kunt houden, dan is er een ander object om neer te zetten, al moet je daar wel wat voor doen: bouwen. Een mooie LEGO-set met bloemen of een LEGO-set die je gewoon heel gaaf vindt, waarom niet in je kantoor ‘tentoonstellen’?

eldorado-fort
eldorado-fort

Lamp

Je ziet het niet heel vaak, maar eigenlijk is dat raar, want het kunnen mooie eyecatchers zijn: een staande lamp. Ook is het extra licht vaak wel zo gezellig en dan hoef je niet alleen maar in fel ledlicht te werken, maar ook in de warmere variant.

Neon

Er is echter één lamp to rule them all, want zeker als je ook vaak klanten in je kantoor ontvangt, dan kan dit een hit worden. Neonlampen zijn heel instagrammable, zeker als je er een gaaf woord of zelfs hele qoute van maakt en aan de muur van je kantoor hangt. Maar je bedrijfsnaam mag natuurlijk ook.

Schilderij

Een poster is leuk, maar wel een beetje plat: een schilderij is vaak wat levendiger, omdat je daarbij de verfstrepen echt kunt zien. Een schilderij kun je bijvoorbeeld bij een kunstuitleen ‘huren’, maar ook kopen op bijvoorbeeld Etsy.

Kinderknutselwerk

Er is echter één type kunst dat net wat meer in de smaak valt en vaak persoonlijker is: dat van je kinderen. Hang die grappige tekening op, of zet die asbak neer die je kind heeft gemaakt voor vaderdag: handig voor paperclips.

[Fotocredits – © New Africa – Adobe Stock]

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over LEGO

5 redenen om de LEGO LOTR Barad-dür te willen

LEGO heeft eerder deze week zijn nieuwe set getoond: Barad-dûr. Het is een iconisch bouwwerk uit The Lord of the Rings.

Gadgets18.05.2024

5 redenen om de LEGO LOTR Barad-dür te willen

LEGO komt met epische Lord of the Rings: Barad-Dûr set

LEGO onthulde eerder deze week, in samenwerking met Warner Bros. Discovery Global Consumer Products, een nieuwe LEGO Icons set: Lord of the Rings: Barad-Dûr.

Gadgets15.05.2024

LEGO komt met epische Lord of the Rings: Barad-Dûr set

Moederdag: 5 cadeautips voor de tofste moeders

Als je je moeder een cadeau wil geven, dan is Moederdag natuurlijk een uitgelezen moment. Zeker met deze tips zal je haar een onvergetelijke dag bezorgen.

Events08.05.2024

Moederdag: 5 cadeautips voor de tofste moeders

Hommels helpen je LEGO’en, maar doen dat niet gratis

Hommels zijn niet alleen leuk om te zien, ze zijn ook nog eens heel nuttig. En niet alleen voor natuurlijke processen, zo blijkt nu.

Nieuws07.05.2024

Hommels helpen je LEGO’en, maar doen dat niet gratis

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

May the Fourth be with you. Het is vandaag 4 mei en die staat wereldwijd in het teken van Star Wars. Deze merken besteden er aandacht aan.

Nieuws04.05.2024

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

De eerste LEGO-bloemenwinkel in Nederland is open

LEGO heeft een bloemenwinkel geopend. Het is een tijdelijke winkel en je kunt je er onderdompelen in een kleurenpracht.

Gadgets01.05.2024

De eerste LEGO-bloemenwinkel in Nederland is open

In samenwerking met bol.com
Gelekt: de LEGO maanrover met een mooie open structuur

LEGO heeft er zelf nog geen boekje over opengedaan, maar het moge duidelijk zijn: er komt een set aan van de maanrover, en nog Technic ook.

Entertainment01.05.2024

Gelekt: de LEGO maanrover met een mooie open structuur

LEGO komt met een nieuwe TIE Interceptor

Gadgets15.04.2024

LEGO komt met een nieuwe TIE Interceptor

May the 4th be with you!