Gaming01.07.2020

​Yes: alles wijst erop dat de budget-Xbox Series X er komt


Nog een maandje?

Microsoft zwijgt als het graf, maar het lijkt erop dat er al in augustus een onthulling wordt gedaan van een goedkopere variant van Xbox Series X. Het is ook wel bekend onder project Lockhart, al wordt er ook gefluisterd dat hij Xbox Series S heet.

Xbox Series X

Xbox Series X komt eraan. Dat is al breed uitgemeten door Microsoft, die het apparaat al in een vroeg stadium heeft getoond. We weten ook wat we ongeveer aan de binnenkant mogen verwachten. Het paradepaardje van Microsoft moet concurreren met die van Sony, de PlayStation 5. Net als vorige consoles komen ze op hetzelfde moment uit.

Het lijkt erop dat Microsoft voor de zekerheid alvast een optie heeft gemaakt voor mensen die niet in een keer honderden euro’s aan een console kwijt willen zijn, al is het van alle consoles nog onbekend wat ze gaan kosten.

Hoe het ook zij, volgens gamesite Eurogamer horen we er al in augustus meer over. Eigenlijk zou de console zelfs in juni worden onthuld. Of Microsoft de presentatie van de console heeft uitgesteld door uitdagingen met de console of vanwege de belangrijke politieke discussies waarin de vooral thuisland Amerika mee te maken heeft, dat is onbekend.

Lockhart

De console heeft waarschijnlijk geen discdrive, maar wel dezelfde processor als zijn grote broer. De grafische kaart en kloksnelheid zijn daarentegen wel iets minder goed. De console schijnt 7,5 GB werkgeheugen te bevatten, wat aanzienlijk minder is dan de 13,5 GB van Xbox Series X. De GPU-prestaties van de budgetconsole liggen op 4 teraflops, versus 12 teraflops van de X.

Volgens een gelekt document in handen van TheVerge is die console gebaseerd op de Xbox Series X, want ontwikkelaars kunnen op de development kit van de Xbox Series X een ‘Lockhart’-modus inschakelen om te ervaren hoe die tweede console werkt. Zo moeten gameontwikkelaars er rekening mee houden dat het apparaat visueel geschikt is voor 1080p, misschien 1440p.

Wij zijn vooral benieuwd naar de releasedatum en prijs van Xbox Series X. Naar verwachting wordt dit in augustus, dus samen met die Xbox Series S, onthuld.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Xbox

Microsoft kan problemen krijgen door aanpassingen aan Game Pass

De Amerikaanse FTC meent dat het nieuwe goedkoopste Game Pass-abonnement nu zodanig gedegradeerd is dat de consument de dupe is.

Gaming22.07.2024

Microsoft kan problemen krijgen door aanpassingen aan Game Pass

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

We dachten dat de popcornbak gek was, maar er is nu zelfs een Xbox-controller in de vorm van de kont van Deadpool. 

Gaming17.07.2024

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

Xbox Game Pass wordt duurder én goedkoper tegelijk

Een duurder én een goedkoper abonnement voor Xbox Game Pass: je moet gaan kiezen.

Gaming10.07.2024

Xbox Game Pass wordt duurder én goedkoper tegelijk

Summer Game Fest 2024: 15 aankondigingen die je moet weten

Een heleboel nieuwe trailers, een heleboel nieuwe datums en al met al een heleboel lekkers op gamegebied: dit is Summer Game Fest 2024.

Gaming09.06.2024

Summer Game Fest 2024: 15 aankondigingen die je moet weten

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

Microsoft heeft na veel vragen alvast laten weten dat Call of Duty: Black Ops 2 al meteen vanaf dag 1 op Xbox Game Pass staat. Bedankt Activision-overname.

Gaming28.05.2024

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

XDefiant, de langverwachte free-to-play, snelle arcade shooter ontwikkeld door Ubisoft San Francisco en met facties geïnspireerd op enkele van Ubisofts geliefde franchises, is nu wereldwijd speelbaar. Spelers downloaden XDefiant gratis en spelen vanaf hun pc via Ubisoft Connect, PlayStation 5 of Xbox Series X|S.

Gaming21.05.2024

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

met Crossplay-mogelijkheden
4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Morgen is het na vele jaren aan Senua's Saga: Hellblade II om ons weg te blazen en we hebben vier keer bewijs dat dat ook wel gaat gebeuren.

Gaming20.05.2024

4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Voor het tweede jaar op rij schittert Max Verstappen op de cover van EA SPORTS officiële videogame van het 2024 FIA Formula One World Championship.

Gaming16.04.2024

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24