Waarom je Pokémon Sleep moet downloaden voor je naar bed gaat

Waarom je Pokémon Sleep moet downloaden voor je naar bed gaat

Vorig artikel Volgend artikel

Pokémon Go ken je waarschijnlijk, maar nu is er ook Pokémon Sleep. We zouden het wel het tegenovergestelde van Go kunnen noemen. Je wordt juist geïnspireerd om niet naar buiten te gaan, vooral niet actief te zijn, en toch heeft het wel alles met Pikachu en zijn vrienden te maken. Het spel is niet gemaakt door dezelfde studio (Niantic is nog druk doende met onder andere Peridot), maar het komt van Select Button, een Japanse studio die wel wat assistentie heeft gekregen van Niantic. Is het een spel, of gewoon een app? Hoe dan ook, het kan nu in Europa worden gedownload.

Pokémon Sleep

Pokémon Sleep speel je met je smartphone of met de speciale gadget die voor het spel is verschenen: de Pokémon Go Plus+ (ja, er staat echt plusplus). De bedoeling is dat je je smartphone of dat apparaatje naast je kussen legt als je gaat slapen en vervolgens houden die je slaap in de gaten. Erg handig, maar wat heb je daar nou precies aan? Ten eerste houdt hij bij hoeveel uur je maakt, welke Pokémon er in je slaap allemaal zijn verschenen en met Professor Neroli in de Sleep Style Dex vastleggen welke Pokémon er allemaal voorbij zijn gekomen.

Het grappige is dat de app je ook daadwerkelijk voorziet van een beloning als je meer uren maakt. De meest slaperige Pokémon van allemaal, Snorlax, speelt de hoofdrol in het spel. Hoe groter hij wordt (en hij groeit naarmate je meer uren slaapt), hoe meer Pokémon je tegen het lijf loopt terwijl je de binnenkant van je ogen bekijkt. Pokémon die op bezoek komen kunnen je vrienden worden en samen kun je bessen verzamelen die Snorlax graag eet. Op die manier wordt hij sterker en als je slaapscore dan ook nog eens goed is, dan krijg je dus meer Pokémon in je aura.

Schermafbeelding 2023-07-19 192710

Snorlax

Klinkt allemaal vrij grappig, al is het niet een enorm diepgaande game waarin je heel veel invloed lijkt te kunnen uitoefenen. Dat valt echter wel mee. Je kunt namelijk ook overdag Pokémon vangen. Dat doe je door overdag Snorlax die bessen te voeren en door te ‘hangen’ met Snorlax en andere Pokémon gedurende de dag. Heel actief is het niet, maar het helpt wel om Snorlax z’n Drowsy Power zwaarder te maken en dat zorgt dat je extra punten krijgt, handig voor als je een avondje minder lang kunt slapen (of als je gewoon extra punten wil natuurlijk).

De app kan je ook helpen om in slaap te vallen. Dat doet hij door je bijvoorbeeld wat rustige muziek te laten horen. De app is ook een wekker: handig, want zo weet de app nog beter hoe lang je van plan bent om te slapen. Je moet de slaapsessie sowieso even uitzetten als je wakker wordt: of je nou een wekker zet of niet. Wel moet je rekening houden met het feit dat de app de hele tijd aan zal staan terwijl je slaapt: dat kan nogal wat batterij kosten. Je telefoonscherm mag wel gewoon op zwart zijn, maar de app moet in ieder geval geopend zijn.

Dozing, Snoozing en Slumbering

Er zijn verschillende Pokémon om te verzamelen, van het type Dozing, Snoozing en Slumbering (het blijft Pokémon he?). Het is aan jou om ze allemaal in je Dex op te schrijven. We zullen niet verklappen welke het zijn: dat moet je zelf maar met eigen ogen, euhm, niet zien. Deze app is leuk om eens te proberen: het kost je niets, al moet je dus wel de batterij van je telefoon in de gaten houden. Verder is het iets wat je slapend kunt doen (met een beetje nazorg misschien, maar niet veel). Het is op zijn minst het proberen waard: wie weet welke Pokémon jou 's nachts bezoeken? Oke, dat klinkt creepy, maar het is leuk om te zien dat we weer op een andere manier Pokémon in onze dagelijkse dag kunnen integreren. Wij zitten, nee liggen, er klaar voor.

Op dit moment is het zeer lang uitgestelde spel eindelijk uit in Europa. Voor wat betreft Android-toestellen is het alleen nog uit op bepaalde apparaten, waaronder Google Pixel 7a. Op iOS is het spel alleen beschikbaar op iPhones met iOS 14.


Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...