Vijf dingen die je moet weten voor je aan Elden Ring begint

Vijf dingen die je moet weten voor je aan Elden Ring begint

Vorig artikel Volgend artikel

Heb je de ‘Lands Between’ al een bezoekje gebracht? Waarschijnlijk niet, want dan hoef je dit artikel niet te lezen. Voor iedereen die Elden Ring nog niet heeft gespeeld, is dit artikel om jezelf klaar te maken voor wat komen gaat. Maliënkolder aan en gaan.

Het is moeilijk

Zoek op social media op het woord Elden Ring en je ziet het al: deze game staat niet zozeer bekend om zijn mooie graphics of zijn diepgaande verhaal (hoewel die allebei zeker wel aanwezig zijn). Dit spel geeft je er keihard van langs. Elden Ring is een van de grootste uitdagingen die gamers in de afgelopen jaren voor hun kiezen hebben gekregen. Terwijl je door de grote open wereld struint, kom je allerlei erbarmelijke omstandigheden tegen, popt er af en toe een vijand op en wordt het je op alle mogelijke manieren moeilijk gemaakt. Wees daar dus op voorbereid.

De makers zijn iconen

Eén van de redenen dat Elden Ring zo moeilijk is, dat komt omdat de maker het Japanse FromSoftware is. Deze studio staat bekend om zijn extreem uitdagende spellen. Zo maakte het eerder al de Dark Souls-franchise en Bloodborne. Ook games die niet voor de poes zijn. Bovendien wisten ze voor deze nieuwe titel een interessante schrijver aan te trekken, niemand minder dan Game of Thrones-auteur George R.R. Martin schreef het verhaal van dit spel.

Je hebt deze gametips nodig

Eigenlijk is bij Elden Ring niet zozeer de vraag ‘hoe moet ik beginnen?’, de vraag is hoe kun je het beste spelen. Met deze snelle gametips kom je waarschijnlijk wel ver, al komt het in de bossfights natuurlijk helemaal aan op je gamevaardigheden. Vergeet bijvoorbeeld niet dat het een openwereldgame is, want als je in een gebied bent dat echt te hoog gegrepen voor je lijkt, ga dan niet als een bezetene toch proberen te winnen: ga eerst even naar een ander gebied.

Probeer daar ook lekker rond te zwerven, want wie weet wat er zoal aan goodies op je pad komt. Er is heel veel te ontdekken en doet dat ook! Eventueel op een paard, want dat maakt je sneller én biedt een extra kracht in het gevecht. Verwissel bovendien regelmatig je wapens om te kijken wat je het prettigst vindt. Daarnaast is het aan te raden om je Runes regelmatig uit te geven, want je verliest ze wanneer je sterft en je kunt er goede upgrades van kopen.

Het spel draait soepeler op consoles

De PC-versie van Elden Ring kampte met veel bugs, die de makers inmiddels proberen glad te strijken met fixes. Op zich heel goed, maar je doet er in het geval van deze game beter aan om te kiezen voor de consoleversie, als je die luxe hebt. Hierbij zijn niet alleen minder bugs gezien, maar ook is de kans dat de input (de knoppen die je indrukt) goed overkomt, aanzienlijk groter (mede omdat er aanzienlijk minder knoppen zijn).

Het is extreem moeilijk

Dit kunnen we niet genoeg benadrukken: deze game is echt heel moeilijk. Het is een soort van Squid Game onder gamers: de ene na de andere moet het veld ruimen omdat het spel het je zo moeilijk maakt, dat je je controller door de midden wil breken. Denk je dat je het allemaal wel aankan? Lees dan even deze zin: slechts 54 procent van de spelers weet de eerste grote eindbaas (Godrick the Grafted) te verslaan. De meeste mensen geven het dus al op voor dat het ook maar echt is begonnen. Aan de andere kant is het met 12 miljoen verkochte exemplaren de bestverkochte nieuwe game van de laatste 6 jaar, dus mensen staan wel te trappelen om het tenminste te proberen.

Elden Ring is nu uit op PC, PlayStation 4, PlayStation 5 en Xbox Series X.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...