Valve komt met speciale app van Steam voor macOS

Valve komt met speciale app van Steam voor macOS

Vorig artikel Volgend artikel

Goed nieuws voor gamers en Mac liefhebbers want Valve komt met een Mac App waarmee gebruikers Steam games van een computer naar een ander apparaat kunnen streamen. Met de app kunnen Steam gebruikers games streamen van een pc naar apparaten waarop de Steam Link app is geïnstalleerd. Amerikaanse media benadrukken dat deze Steam Link app slechts 30 MB groot is in vergelijking met de volledige Steam app, die 1 GB opslagruimte vereist.

App was er al maar nu voor iedereen te downloaden op de Mac

Steam werd in 2019 gelanceerd op iOS en tvOS, maar tot nu toe was het niet beschikbaar voor Mac gebruikers. Steam Link zal handig zijn op Macs, vooral omdat het zeldzaam is om grote AAA-games te zien op macOS.

De Steam Link is er ook al voor Linux, Android, iOS en Raspberry Pi. Dat de app nu ook op macOS draait is het sluitstuk van een groot plan van Valve.

Valve heeft eerder deze maand ook een grote update uitgebracht voor de Remote Play Together-functie, waardoor Steam-gebruikers lokale multiplayer-games met vrienden via internet kunnen streamen. Daar schreven wij al eerder over.

[foto: Daniel Romero on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...