Overal en altijd games via Steam spelen

Overal en altijd games via Steam spelen

Vorig artikel Volgend artikel

Valve vergroot de mogelijkheden om thuis games gratis met je vrienden te delen met Steam.

Een verandering is de introductie van een Linux-versie van de Steam Link-app, waarmee je games kunt streamen van een computer naar een apparaat waarop de Steam Link-app op hetzelfde lokale netwerk is geïnstalleerd. De app is ook beschikbaar op Android, iOS en Raspberry Pi.

Steam groot game platform

Steam is een software-distributieplatform ontwikkeld door Valve Corporation, hoofdzakelijk bedoeld voor computerspellen. De eerste versie werd uitgebracht op 12 september 2003, met als oorspronkelijk doel het verspreiden van updates voor Counter-Strike te vereenvoudigen. In 2018 had Steam 90 miljoen maandelijks actieve gebruikers en in januari 2019 verscheen het 30.000e spel op het platform.

Remote Play

Valve heeft ook een grote update uitgebracht voor de Remote Play Together-functie, waarmee je games op je computer kunt streamen via internet, zodat je ze met vrienden kunt spelen. Vorige week introduceerde Valve een manier om je games te laten spelen met vrienden die geen Steam-account hebben, maar met de functie kun je maar met één vriend tegelijk spelen zonder Steam-account. Nu kun je echter met zoveel vrienden zonder Steam-accounts spelen als je wilt, afhankelijk van hoeveel andere spelers een game ondersteunt en de bandbreedte van je netwerk.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...