Gaming22.08.2020

​Sony: “Nee, nee: PlayStation 5 komt gewoon dit jaar uit”


Terwijl we belangrijke games vertraging op zien lopen, ziet Sony het allemaal nog goed in voor PlayStation 5. Ondanks geruchten en verwachtingen dat die console door de pandemie echt dit jaar niet meer haalt, zegt Sony: “Nee hoor, dit jaar verschijnt PlayStation 5. Dat gaat echt gebeuren.”

Het is natuurlijk een beetje raar dat het nieuws is dat er eigenlijk geen nieuws is, namelijk dat PlayStation 5 inderdaad nog steeds komt het feestdagenseizoen van 2020. Toch was het nodig dat Sony hier iets over zegt, nadat bijvoorbeeld dé Xbox Series X-launchgame Halo Infinite vertraging opliep. Bovendien zal het aan de andere kant waarschijnlijk nog wat meer druk op Microsoft leggen, die misschien wel wat meer redenen heeft om zijn nieuwe console iets later uit te geven.

PlayStation 5

Als PlayStation 5 echter wel dit jaar verschijnt, dan zou het voor Microsoft een pijnlijk Xbox Series X-release kunnen worden als die inderdaad toch later komt. Immers zullen veel hongerige gamers, zeker door al het thuiszitten, dan eerder kiezen voor de console die eerder uit is.

In een interview met GamesIndustry heeft marketinghoofd Eric Lempel gezegd: “We launchen dit jaar, dat gaat gebeuren. En wat mij betreft doen we er alles aan om die magie en al het enthousiasme te brengen die je van onze eerdere consolereleases gewend bent.” We hopen vooral dat Eric bedoelt dat er genoeg PlayStation 5-consoles beschikbaar zijn, zodat gamers niet naast grijpen terwijl ze verder wel worden geconfronteerd met het marketingkanon achter de nieuwe console. De eerste tv-reclame is al een feit:

Nieuwe IP’s

Eric voegt er nog aan toe dat hij denkt dat dit de beste line-up qua games is die PlayStation ooit bij de launch van een nieuwe console had. Volgens hem komt dat onder andere doordat ontwikkelaars heel enthousiast aan de slag gaan met het platform en mooie nieuwe IP’s maken en voortborduren op oude IP’s.

Het wordt in ieder geval wel een grotere uitdaging voor Sony om goed te laten zien wat PlayStation 5 zo bijzonder maakt. Het is in deze tijden niet echt mogelijk om mensen de console te laten demo’en of grote evenementen te organiseren. In ieder geval laat Sony niet direct het achterste van zijn tong zien: we weten nog steeds niet exact wanneer de console uitkomt, of wat hij gaat kosten.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Playstation

Summer Game Fest 2024: 15 aankondigingen die je moet weten

Een heleboel nieuwe trailers, een heleboel nieuwe datums en al met al een heleboel lekkers op gamegebied: dit is Summer Game Fest 2024.

Gaming09.06.2024

Summer Game Fest 2024: 15 aankondigingen die je moet weten

Sony belooft geen 8K-ervaring meer op PlayStation 5

Als je een 8K-televisie hebt, dan is het tof om daar ook 8K-films, series en games op te spelen. Echter wordt dat laatste je een stuk moeilijker gemaakt, want Sony lijkt 8K toch niet te gaan ondersteunen op PlayStation 5.

Gaming07.06.2024

Sony belooft geen 8K-ervaring meer op PlayStation 5

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

XDefiant, de langverwachte free-to-play, snelle arcade shooter ontwikkeld door Ubisoft San Francisco en met facties geïnspireerd op enkele van Ubisofts geliefde franchises, is nu wereldwijd speelbaar. Spelers downloaden XDefiant gratis en spelen vanaf hun pc via Ubisoft Connect, PlayStation 5 of Xbox Series X|S.

Gaming21.05.2024

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

met Crossplay-mogelijkheden
Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Sony had wilde plannen met PSN en Helldivers 2, maar na een reviewbom op Steam en veel negatieve feedback in het algemeen draait het 't terug.

Gaming06.05.2024

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Voor het tweede jaar op rij schittert Max Verstappen op de cover van EA SPORTS officiële videogame van het 2024 FIA Formula One World Championship.

Gaming16.04.2024

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

​Ontslagen in de game-industrie beïnvloeden ook jouw gamebeleving

In 2023 vond er bij meer dan een derde van de gamestudio’s een ontslagronde plaats. In 2024 zet die trend voort. In de maand februari alleen al hebben we alweer bij diverse studio’s gezien dat er mensen moesten vertr...

Gaming02.03.2024

​Ontslagen in de game-industrie beïnvloeden ook jouw gamebeleving

Slagveld kent vele slachtoffers
De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

Het klinkt raar. Xbox-exclusive, want dat is het bij dezen dus niet meer. Pentiment is nu uit op Nintendo Switch en hoewel dat geen titel wordt die miljoenen mensen tegelijkertijd gaan spelen, is het wel degelijk een his...

Gaming22.02.2024

De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

​Helldivers 2 is een plotseling gamesucces: dit is waarom

Helldivers 2: om eerlijk te zijn dachten we er vooraf niet zoveel van, maar inmiddels weten we beter. Deze third-person shooter is fantastisch. Het is een groot succes van Arrowhead, dat het voor dit tweede deel heel and...

Gaming19.02.2024

​Helldivers 2 is een plotseling gamesucces: dit is waarom

Samen oorlog voeren is zoveel beter