Gaming25.10.2021

RazerCon 2021: exclusieve aankondigingen, sneak peeks en meer!


meer dan 1,5 miljoen kijkers wereldwijd

Vorige week donderdag stemden kijkers over de hele wereld af op RazerCon 2021, de eerste volledig koolstofneutrale livestream voor gamers. Zij werden door Min-Liang Tan, CEO van Razer, getrakteerd op diverse interessante aankondigingen. Zo gaf hij aan dat Razer de markt voor hoogwaardige pc-componenten betreedt, was er een update over de duurzaamheidsinitiatieven van het bedrijf en onthulde hij weer een aantal nieuwe producten.

1,5 miljoen kijkers

Het digitale evenement van dit jaar was een groot succes voor Razer-fans. Het aantal kijkers overtrof dat van RazerCon 2020 met meer dan 1,5 miljoen kijkers, meer dan 375.000 bekeken uren en 250 miljoen impressies op YouTube, Twitch, Facebook en TikTok.

Er waren diverse hoogtepunten en aankondigingen van partners Intel, Microsoft, Norton Gaming en Seagate Gaming. En het bood ook showcases van gaming-studio’s: 24 Entertainment, ArtCraft Entertainment, Capcom, Larian Studios, NEOWIZ, Prime Matter, en Saber Interactive. Fans en kijkers werden ook getrakteerd op een feestje met live-entertainment van bekende gamers en artiesten zoals CouRageJD, Cloakzy, Miro Shot, Viva La Dirt League, DJ Soda en meer.

Naast de lancering van een compleet nieuwe lijn pc-componenten, onthulde Razer ook exclusieve nieuwe producten op RazerCon 2021, waaronder de langverwachte Razer Zephyr, de nieuwe Razer Enki gaming-stoel en nieuwe versies van andere bekroonde hardware, zoals de Razer Kraken V3-familie.

Razer Zephr

Razer Zephyr werd voor het eerst geïntroduceerd op CES 2021 als Project Hazel. Het is de nieuwste versie van een draagbare luchtreiniger die is gebaseerd op veilige, sociale en duurzame principes.

razer-slim-mondkapje
razer-slim-mondkapje

In augustus 2021 nodigde Razer zijn wereldwijde community uit om de Razer Zephyr te bèta-testen. Het initiatief werd alom toegejuicht en het aantal aanmeldingen was enorm. Met behulp van deze feedback werd de Razer Zephyr ontworpen als een slim, milieuvriendelijk mondmasker.

De Razer Zephyr is FDA-geregistreerd en in het lab getest op 99% BFE. De N95-filters met tweezijdige bescherming gaan drie keer langer mee dan eenmalige wegwerpmaskers en zorgen ervoor dat zowel ingeademde als uitgeademde lucht veilig is. De Razer Zephyr werkt met actieve circulatie en heeft twee kamers waarmee de lucht vrij naar binnen en buiten kan stromen.

De Razer Zephyr maakt daarnaast gebruik van ventilatoren die werken op twee snelheden (4200/6200 RPM). Deze zorgen voor een betere luchtcirculatie, frisse lucht en meer comfort. Als klap op de vuurpijl heeft de Razer Zephyr een transparant ontwerp met een anti-condenslaag en binnenverlichting zodat gezichtsuitdrukkingen duidelijk worden. Razer Zephyr is te koop via Razer.com voor €109,99.

Razer Enki

Tijdens RazerCon 2021 werd ook Razers nieuwste line-up van gaming-stoelen gelanceerd. De Razer Enki-familie heeft diverse fases van onderzoek en ontwikkeling ondergaan om gamers maximaal comfort te bieden voor lange gaming-sessies.

razer-enki
razer-enki

De Razer Enki is ontworpen is met een optimale gewichtsverdeling in het achterhoofd. De stoel heeft verlengde schouderleuningen in een hoek van 110 graden, een breed zitvlak van 21 inch en een ingebouwde lendensteun. Hiermee beïnvloedt de Razer Enki op subtiele wijze de zithouding door de druk op rug en benen te verlichten. De schouderleuningen houden de gebruiker in de ideale zithouding, terwijl de brede zitbasis helpt om het gewicht gelijkmatig te verdelen. Daarnaast kan de stoel in een hoek van 152 graden worden gekanteld.

De buitenkant van de stoel is bekleed met milieuvriendelijk kunstleer en is bestand tegen jarenlang gebruik. Dit leer is energiezuiniger geproduceerd via processen waarbij minder koolstof wordt uitgestoten Daarnaast zijn er geen milieubelastende oplosmiddelen gebruikt bij de productie.

De Razer Enki zal beschikbaar zijn in Razer Green, Black en Quartz Pink, zodat gamers nog een stap verder kunnen gaan in het personaliseren van hun setups. Het topmodel is de Razer Enki Pro. De afwerking van koolstofvezel, premium Alcantara en duurzaam kunstleer, en een speciale rugsteun zorgen voor gericht rugcomfort.

Voor de prijsbewuste gamer is er de Razer Enki X. Deze heeft dezelfde designkenmerken als de Razer Enki. Deze stoel is alleen verkrijgbaar in Razer Green, heeft 2D-armleuningen en een kantelsysteem van 152 graden. De Razer Enki Pro, Razer Enki, en Razer Enki X zijn beschikbaar via Razer.com en selecte retailers vanaf €329,99.

Kraken V3

Tijdens RazerCon 2021 introduceerde Razer de Kraken V3 Pro, de eerste draadloze Kraken van Razer. Deze is uitgerust met Razer HyperSense en via een schakelaar op de headset kunnen gamers de intensiteit van de trillingen naar eigen wens aanpassen.

De headset heeft Razer TriForce Titanium 50mm Drivers die zorgen voor een krachtig en meeslepend geluid. THX Spatial Audio geeft gebruikers een surround sound-optie met diepere audio-aanpassingsfuncties. Het ontwerp van de Kraken-lijn is opgefrist en is zowel slanker als lichter. Verder heeft hij een nieuwe ring met Razer Chroma RGB, een afneembare HyperClear Supercardioid-microfoon en kan hij via USB-C worden opgeladen.

Kraken V3 Pro
Kraken V3 Pro

De Razer Kraken V3-lijn omvat ook de Razer Kraken V3 HyperSense. Deze biedt dezelfde haptische ervaring als de Kraken V3 Pro, maar dan in bedrade modus. Daarnaast is er de Razer Kraken V3 die identieke specificaties heeft zonder haptische feedback. De Razer Kraken V3 Pro, Razer Kraken V3 HyperSense, en Razer Kraken V3 zijn verkrijgbaar via Razer.com en selecte retailers vanaf €109,99.

Razer Book

Tijdens RazerCon 2021 werd ook de Razer Book in een nieuwe populaire kleur onthuld: Quartz. De compacte Razer Book Quartz maakt gebruik van Intel EVO en Windows 11. De laptop tilt productiviteit naar een hoger niveau dankzij het display met dunne schermranden en een batterij die de hele dag meegaat. De Razer Book Quartz weegt minder dan anderhalve kilo en is slechts 15 millimeter dik waardoor gebruikers hem eenvoudig kunnen meenemen. Hij is verkrijgbaar op Razer.com en bij selecte retailers vanaf €1.099,99.

RazerCon 2021 nog een keer terugkijken doe je via onderstaande video.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Razer

​Razer: Een Lamborghini-gamestoel en meer vette aankondigingen

We schreven eerder al dat Razer met een handheld komt die op Android werkt, alleen verschijnt die tot op heden exclusief in de Verenigde Staten. Tijdens RazerCon heeft het merk echter nog meer toffe gamergadgets aangekon...

Gadgets20.10.2022

​Razer: Een Lamborghini-gamestoel en meer vette aankondigingen

​Zweterige handen of regen? Zo kun je je smartphone bedienen

Meestal kun je je duim of je wijsvinger wel even aan je broek afvegen als ze nat of zweterig zijn, maar als je super intens aan het appen of gamen bent en het is bloedheet, dan blijven je vingers maar nat worden. Dit kun...

Gadgets16.09.2021

​Zweterige handen of regen? Zo kun je je smartphone bedienen

​Razer-masker Project Hazel komt er: met lampjes en dampcoating

Het lijkt iets uit de categorie 1-april-grappen, maar dit is bloedserieus. Gamegadgetbedrijf Razer komt écht met Project Hazel, een mondkapje met de bekende chroma-lichten. Kortom, een redelijke kermis aan je hoofd, als...

Gadgets15.06.2021

​Razer-masker Project Hazel komt er: met lampjes en dampcoating

Het Razer Green Fund is er voor duurzame startups

Razer, het toonaangevende lifestylemerk voor gamers, heeft het Razer Green Fund opgericht ter waarde van 50 miljoen dollar. De eerste investering is al gedaan in The Nurturing Co. Pte. Ltd. (The Nurturing Co), een prijsw...

Startups22.04.2021

Het Razer Green Fund is er voor duurzame startups

Eerste investering gaat naar BAMBOOLOO