Gaming27.01.2017

Nieuwe info gelekt over Microsofts project Scorpio


En als het waar is wordt het een beestachtige console

Er gingen al eerder geruchten over de specificaties van de 4K “opvolger” van de Xbox One, maar ditmaal beweerd Digital Foundry dat ze documenten in handen hebben die geverifieerd zouden zijn door Microsoft officials. Hoewel het dus nog niet door Microsoft bevestigd wordt, zijn de specificaties van de Xbox Scorpio niet mis en gaan ze de strijd vol aan op gebied van 4K gaming.

Wat als eerste direct opvalt is dat de Scorpio afstapt van ESRAM. Van dit geheugen vonden we 32MB terug in de Xbox One om de console wat sneller te maken. Het geheugen van de Scorpio wordt vele malen sneller en zal hier dus volledig van af kunnen zien. Wel zullen ontwikkelaars nog altijd het ESRAM in het achterhoofd moeten houden, gezien de stelling van Microsoft nog altijd is dat games op zowel de Xbox One als op de Scorpio te spelen moeten zijn.

Wat al vaker is gevallen in de geruchtenmolen is de 6 Teraflops GPU. Deze staat nu ook weer op de gelekte documenten dus de kans dat dit op waarheid berust wordt bijzonder groot geacht. Deze GPU zou net als bij de Playstation 4 Pro geschikt zijn voor “Delta Color Compression” waardoor de GPU minder hard hoeft te werken bij het weergeven van gekleurde pixels. Geschat wordt dat de GPU van de Scorpio 4,5 keer zo snel zal zijn als de GPU van de huidige Xbox One.

Zoals gezegd houdt Microsoft de lippen zelf stijf op elkaar en willen ze niks bevestigen of ontkrachten van de geruchten. Het enige dat ze kwijt willen is dat de console ergens eind 2017 zal uit gaan komen en dat het de krachtigste console op de markt gaat worden. Voorlopig kunnen we alleen maar afwachten dus op de officiële aankondiging welke wellicht op de E3 gedaan zal worden.

Voor meer info verwijzen we je door naar boevnstaand filmpje en het volledige artikel van Digital Foundry.

[Afbeelding © Microsoft]

Robin Sprokkereef

Robin speelt alles wat los en vast zit zo lang hij zich kan herinneren. Heeft een passie voor PC's, motors en reizen