​GTA 6 komt eraan: wat we weten over de nieuwe Grand Theft Auto

​GTA 6 komt eraan: wat we weten over de nieuwe Grand Theft Auto

Vorig artikel Volgend artikel

Gamebedrijf Rockstar bevestigt dat er een nieuwe Grand Theft Auto-game aankomt. Hoewel het bedrijf het niet heeft over nummer 6, is de verwachting wel dat het om een volledig nieuwe game gaat in de franchise. Grand Theft Auto 5 verscheen alweer in 2013, dus het is de hoogste tijd voor een nieuw deel.

Grand Theft Auto

Grand Theft Auto is één van de bekendste en meest geliefde gamefranchises in de wereld. Het is een spelserie die bovendien wat controversieel is: geweld wordt erin verheerlijkt: je kunt mensen van hun auto beroven, houdt je bezig met louche zaakjes en dat alles speelt zich in een zeer echt lijkende kopie van onze wereld af. Het heeft dus ook een enorme aantrekkingskracht op jonge kinderen, ook al is het 18+-game.

Grand Theft Auto 5 heeft in totaal meer dan 160 miljoen stuks verkocht, iets wat in de geschiedenis van games alleen Minecraft heeft ingehaald met 238 miljoen stuks. Kortom, het is nogal een ding dat er nu officieel iets nieuws in de reeks is aangekondigd. Je kunt het zelf lezen in de tweet van Rockstar: “Velen van jullie hebben gevraagd naar een nieuwe game in de Grand Theft Auto-serie. Bij elk nieuw project is ons doel altijd om aanzienlijk verder te gaan dan wat we eerder hebben opgeleverd. We zijn verheugd te kunnen bevestigen dat actieve ontwikkeling aan het volgende deel in de serie bezig is.”

GTA6

Hoewel er dus nergens 6 wordt genoemd, wordt er wel gesproken over het volgende deel: iets wat mensen zien als het ‘opvolgende deel’, dus nummer 6. Maar, wat kunnen we er verder van verwachten? Aan de tweet van Rockstar hebben we helaas weinig: er wordt verder niets weggegeven. Geen trailer, geen teaser, niet eens één beeld. Maar over deze populaire gamefranchise gonst het natuurlijk van de geruchten. We zetten er een aantal op een rij:

  • De setting is hetzelfde als GTA 5: zon en palmbomen in GTA’s variant op Los Angeles
  • Al wordt er ook vaak gesproken over Vice City, de Rockstar-versie van Miami
  • Het zou zich afspelen tussen 1970 en 1980
  • De hoofdpersonages zijn hetzelfde als in GTA 5
  • De hoofdpersonages of het hoofdpersonage zou zich bezighouden met drugshandel
  • Het verwachte releasekader is 2023 of eerste kwartaal 2024, want Rockstar zou alvast een verwachting hebben vastgelegd dat in 2024 ineens veel advertentiekosten moeten worden betaald (bijna 90 miljoen dollar)
  • De kans is groot dat Grand Theft Auto ook weer op PC verschijnt, naast de nieuwe consoles
  • GTA 6 zal wederom een online variant krijgen, die nu ook populair is in GTA5

Nogmaals: dit zijn allemaal geruchten. Het enige wat we van Rockstar zelf hebben gehoord over de nieuwe game, dat is die tweet hierboven. Wat er allemaal waar is, dat weten we pas helemaal zeker als het spel uit is, al zullen er ongetwijfeld binnenkort meer vragen worden beantwoord: Rockstar geeft namelijk ook aan dat het binnenkort met meer informatie komt.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...