Gaming11.02.2022

​Gamen voor geld: zo werken loyaltyprogramma’s zoals Buff


Geld verdienen met het spelen van games: het is maar weggelegd voor weinig mensen, maar er zijn wel veel mogelijkheden: streamen, games reviewen of games ontwikkelen. Maar je kunt ook geld verdienen aan games terwijl je speelt zoals je dat gewend bent: gewoon alleen achter je gameconsole of pc, zonder dat je jezelf hoeft te filmen. Eén van die manieren is Buff.

Gamen voor geld

Eigenlijk zou het in de blockchain zijn, maar dat heeft het inmiddels gestopt. Je kunt op Buff gewoon de games spelen die je altijd speelt, maar dan log je in op een systeem. Hoe meer uren je maakt, hoe meer je verdient. Je krijgt hiermee beloningen voor in de echte wereld, in plaats van in games. Je krijgt naarmate je gamet en trophies binnenhaalt namelijk munten. De munten die je krijgt kun je vervolgens inwisselen voor zowel in-game items als gamekaarten, denk bijvoorbeeld aan Steam-kaarten of PlayStation-kaarten.

Het voordeel is dat het niet uitmaakt hoe goed je bent: als je maar gewoon games speelt, dan verdien je die coins. Als je een hoge killstreak hebt in Call of Duty, dan verdien je punten, maar ook als je een nieuw achievement haalt in FIFA. Het voelt een beetje als een cashbacksite: als je eerst daarop inlogt en dan gaat gamen, dan krijg je daarvoor geld terug. Maar in dit geval kun je dus een giftcard krijgen voor bijvoorbeeld de Apple Store. In ieder geval belooft het platform de data te anonimiseren en geen data aan derden te verkopen.

Buff-coins verdienen

Wel is het wat vaag over hoe het de beloningen berekent: “Dit is ons geheime sausje. We hebben ons op AI gebaseerde algoritme dat gegevens verzamelt, statistische kansen berekent en dienovereenkomstig de beloningstoewijzing genereert. In wezen is de logica hier om de beloningen te hebben op basis van in-game prestaties. Hoe beter je prestaties in League of Legends, hoe meer Buff-coins je verdient. Bovendien zullen overwinningen of nederlagen in teamwedstrijden je beloningen beïnvloeden.”

Deze startup uit Israel is inmiddels al enige tijd live, maar het is jammer dat het zijn blockchainplannen heeft stilgelegd zonder al te veel uitleg. Hopelijk pakt het die weer op nu het metaverse zo populair is, want dan zou het enorm kunnen groeien. Wel moet het opener worden, want op dit moment staat het ook bekend als een platform waar veel scams plaatsvinden. Kortom, check eerst goed of je hier wel aan moet beginnen, of dat je misschien toch beter voor Twitch kunt gaan.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Game

Nintendo biedt je straks een officiële Joy-Con-oplader

Het voelt een beetje als een ‘nu pas’, maar het is goed dat het er eindelijk is. Een oplader voor Joy-Cons die luistert naar de naam Two Way. 

Gaming18.07.2024

Nintendo biedt je straks een officiële Joy-Con-oplader

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

We dachten dat de popcornbak gek was, maar er is nu zelfs een Xbox-controller in de vorm van de kont van Deadpool. 

Gaming17.07.2024

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

E-bikemerk Cowboy stopt onder druk Amsterdam met zijn racespel voor de fiets

Hoe leuk het ook is om te racen, is dat op sommige plekken niet het beste idee. Cowboy heeft onder druk van de Gemeente Amsterdam besloten om te stoppen met zijn net geïntroduceerde racespel.

Gaming15.07.2024

E-bikemerk Cowboy stopt onder druk Amsterdam met zijn racespel voor de fiets

Xbox Game Pass wordt duurder én goedkoper tegelijk

Een duurder én een goedkoper abonnement voor Xbox Game Pass: je moet gaan kiezen.

Gaming10.07.2024

Xbox Game Pass wordt duurder én goedkoper tegelijk

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

In de app van je Cowboy-fiets is een nieuw gedeelte te vinden dat In-Ride Games heet en hierdoor kun je het al fietsend opnemen tegen anderen.

Gaming04.07.2024

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

Valve maakt dagelijks de meest gespeelde Steam-games bekend. Het is blijkbaar voor Valve geen geheim wat het meest gespeeld wordt.

Gaming28.06.2024

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

5 redenen om Luigi’s Mansion 2 HD te spelen

De game die eerder al op Wii U verscheen, en zelfs eerder nog op de 3DS, heeft nu een heel nieuw publiek om voor zich te winnen en dat zal hij zeker doen. 

Gaming27.06.2024

5 redenen om Luigi’s Mansion 2 HD te spelen

8 dingen waarvan je niet wist dat Nintendo Switch ze kan

Switch 2 komt er nog even niet aan, maar er is nog genoeg te doen op de Switch. Wist je bovendien al dat Nintendo Switch deze dingen kan?

Gaming26.06.2024

8 dingen waarvan je niet wist dat Nintendo Switch ze kan