Gaat Amazon Electronic Arts (EA) kopen?

Gaat Amazon Electronic Arts (EA) kopen?

Vorig artikel Volgend artikel

Er wordt vandaag veel gesproken over Amazon. Niet alleen omdat het met Amazon Care stopt, maar ook omdat er een gerucht gaat over een potentiële overname door het bedrijf. We hebben 2022 al het jaar van de grote videogame-overnames gekroond en dit zou zeker behoren in de top 5 grootste game-overnames van het jaar. Amazon zou namelijk plannen hebben om Electronic Arts over te nemen, ook wel bekend als EA.

Electronic Arts

Electronic Arts is een grote naam in de gamewereld. Het staat aan het hoofd van allerlei grote gamefranchises, waaronder The Sims, Mass Effect, Dragon Age, Star Wars, Battlefield, FIFA en Need for Speed. Het is vooral groot in sportgames, zeker in Amerika, waar het onder andere NFL-, NHL- en NBA-games maakt. Er zijn op diverse plekken op de wereld EA-studio’s te vinden, zoals in Florida, Canada, Zweden.

Op zich dus een heel gewild bedrijf, dat zeker nu meerdere game-uitgevers zich laten overnemen ook wel solliciteert naar een overname of fusie. Amazon is een extreem rijk bedrijf, dus de combinatie Amazon en EA is snel gemaakt. Er zijn echter ook mensen die beweren dat het allemaal kul is. Amazon zou helemaal geen interesse hebben om EA te kopen. Of tenminste, de interesse was er wel, maar de onderhandelingen zouden enorm langzaam gaan.

Overname door Amazon

Het gerucht is in ieder geval genoeg reden voor de aandelen van EA om met vijf procent te stijgen. Nog steeds kan het voorkomen dat Amazon het gamebedrijf wel koopt, maar de geruchten dat hierover vandaag een aankondiging zou komen, die lijken niet waar. Het is ook onbekend voor welk bedrag Amazon de gamemaker zou kopen. Ook is het onduidelijk waarom: wil het zijn tot nu toe tegenvallende stappen in de gamewereld toch graag uitbreiden met een expert op het gebied van videogames en wordt EA dan opgeslokt door Amazon Games, of zou het apart blijven bestaan?

Gekke twist, maar het kan zijn dat een heel ander giga-bedrijf ervoor kiest om EA over te nemen. Disney zou interesse hebben, maar bijvoorbeeld ook Apple. Het zal ons niets verbazen als er dit jaar nog een aankondiging komt van één van deze drie bedrijven over EA. Even een tegengeluid op alle andere overnames: Sony heeft Halo- en Destiny-ontwikkelaar Bungie gekocht en Microsoft is bijna klaar met de overname van Activision.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...