Gaming06.02.2023

Eindelijk Hogwarts Legacy: 5 redenen om hem te spelen


Deze week gaat het ein-de-lijk gebeuren: Hogwarts Legacy komt uit. De game die zich afspeelt in de wondere wereld van Harry Potter is al vaak uitgesteld, maar daar komt nu een einde aan. Hij is er nu écht. Weet je nog niet zo goed wat je ervan moet denken? Wij geven je 5 redenen om hem te gaan spelen.

Omdat er een flinke character creator inzit

Hogwarts Legacy speelt zich af in de wereld van Harry Potter, maar je bent niet Harry zelf. Er zit juist een enorm uitgebreide character creator in, waardoor je een personage kunt maken dat helemaal bij je past. Deze character creator is alvast een voorproefje van wat je in het spel kunt verwachten: enorm veel oog voor detail. Zelfs de quests zijn allemaal volledig ingesproken. De character creator bevat veel opties om je personage te maken. In de game zelf schijnen in de dialogen meerdere opties te zijn, die ook daadwerkelijk invloed hebben op hoe de game verloopt. Je kiest dus ook nog eens zelf of je personage meer aan de kant van Hagrid staat of toch meer aan de kant van Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden.

Omdat je écht op ontdekkingsreis kunt gaan

Vervolgens plaats je je personage in een wereld die helemaal de jouwe is om te ontdekken. Je kunt vrij rondlopen op Zweinstein en meer ontdekken over bijvoorbeeld de verschillende huizen in het spel. Ook zie je spellen die je kent uit de films. Veel locaties zijn ook nog eens voorzien van allerlei magische zaken. Deze reis voelt dus ook echt als een ontdekkingsreis, omdat je steeds van de ene magische verbazing in de andere valt.

Omdat magie altijd verrast

We lieten het net al doorschemeren: je kunt veel magische momenten beleven in deze game. Er zijn talloze toverspreuken op te snorren en die kun je dan weer gebruiken tegen de vijand. Of op een andere manier in je eigen voordeel. Je kunt zelfs klasjes bijwonen om er meer over te leren. Er zijn ook spreuken waarmee je bijvoorbeeld je omgeving kunt aanpassen. Plus, als je hebt gekozen om je personage toch wat meer van de ‘dark side’ te maken, dan kun je ook daarvoor je magie inzetten om die duisternis extra kracht bij te zetten.

Omdat de wereld van Harry Potter nooit verveelt

Het is niet voor niets dat de Fantastic Beasts-films ook zo scoren: de wereld van Harry Potter verveelt nooit. De magische beesten die je allemaal tegenkomt (die lief kunnen zijn, maar ook gemeen), de andere tovenaars die er rondlopen, de game ademt ‘Wizarding World’. Het is schattig en spannend tegelijk, met een goede mix tussen actie en kleine, kwetsbare momentjes met draken, trollen en meer. Je ziet ook wat meer van bepaalde personages die je maar kort aan bod hebt zien komen in de boeken en de films, zoals bijvoorbeeld Phineas Nigellus Black, die tijdens deze game het hoofd van de school is.

Omdat de reviews lyrisch zijn

De reviews van Hogwarts Legacy zijn net online gekomen en het regent hoge cijfers. De game is duidelijk niet voor niets een paar keer uitgesteld: hij is fantastisch geworden. Vooral het feit dat je zoveel verschillende plekken, items, magie en wezens kunt ontdekken maakt het een heel verrassende, gevarieerde game waarin je vele uurtjes zoet bent. Bovendien schijnt het spel technisch als een trein te werken en dat is tegenwoordig ook voor games waarin heel veel geld is geschopt zeker geen zekerheid. Het is zeker geen game die je alleen tof zal vinden als je Harry Potter-nostalgie voelt, maar je wordt in dit spel op de goede momenten bediend met wat ‘fan service’.

Bezwaar tegen de game

Het is overigens niet allemaal koek en ei. Er zijn grote groepen die zich uitspreken tegen de game omdat J.K. Rowling, bedenker van Harry Potter, er indirect aan gelieerd is. Ze heeft niets met de game te maken, maar ze verdient er als eigenaar van alles Harry Potter wel indirect geld mee. Omdat Rowling bekend staat als een transfoob persoon willen mensen de game liever links laten liggen, om de schrijver niet nog rijker te maken dan ze al is. Het is erg spijtig dat ze niet openstaat voor iedereen, maar gelukkig hebben de makers van de game wel gedacht aan inclusiviteit en zorgen dat iedereen zich verder wel welkom kan voelen. Je kunt zelfs kiezen hoe je aangesproken wenst te worden en er zitten transpersonen in het spel. Het is gelukkig dus niet zo dat het spel in dat opzicht J.K. Rowlings brein als inspiratie gebruikt.

10 februari verschijnt Hogwarts Legacy op PlayStation 5, Xbox Series X en PC. Daarna volgen Xbox One en PlayStation 4 op 4 april. Nintendo-fans moeten nog wat langer wachten: Hogwarts Legacy verschijnt pas 25 juli op Switch.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Game

Fortnite krijgt Nederlandse boete voor onder druk zetten kinderen 

Je kunt Fortnite gratis spelen, maar Epic gebruikt diverse trucs om je te verleiden om geld uit te geven. En daar is de ACM op tegen.

Gaming14.05.2024

Fortnite krijgt Nederlandse boete voor onder druk zetten kinderen 

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Sony had wilde plannen met PSN en Helldivers 2, maar na een reviewbom op Steam en veel negatieve feedback in het algemeen draait het 't terug.

Gaming06.05.2024

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Hoofdpersonages GTA 5 doen Grand Theft Auto VI-trailer na

Grand Theft Auto 6 komt nog lang niet uit, en Rockstar lijkt ook niet heel binnenkort met een nieuwe trailer te komen. Gelukkig zijn er fans die dat wel doen.

Gaming03.05.2024

Hoofdpersonages GTA 5 doen Grand Theft Auto VI-trailer na

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Funko Fusion: er komt een game van de Funko-poppetjes

Funko Pop! krijgt zijn eigen videogame. In Funko Fusion krijg je niet alleen te maken met de bekende figuurtjes, maar ook met allerlei franchises waar ze vandaan komen.

Gaming01.05.2024

Funko Fusion: er komt een game van de Funko-poppetjes

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

Een game even goed uitproberen door heel veel early access te spelen? Pas op: vroeger gold dat niet voor geldteruggave, maar nu wel.

Gaming24.04.2024

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Twitch gaat de social media kant op. Het kopieert een functie van TikTok waarmee je waarschijnlijk aanzienlijk meer streams ontdekt.

Social Media18.04.2024

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Verder lezen over Games

Rockstar maakt eindelijk de releasedatum van GTA 6 bekend

Grand Theft Auto 6 komt eraan. Volgens geruchten zou dat pas in 2026 zijn, maar dat blijkt niet het geval: Take-Two bevestigt nu zelf een releasedatum van najaar 2025.

Gaming16.05.2024

Rockstar maakt eindelijk de releasedatum van GTA 6 bekend

4 moderne handhelds waar je perfect Game Boy-games op kunt spelen

De Game Boy bestaat dit jaar 35 jaar. Hoewel het merk inmiddels uit de schappen verdwenen is, staat de naam nog steeds synoniem voor ouderwets en eigentijds plezier. Inmiddels zijn er ook heel wat nieuwe handhelds verschenen waar je nog steeds met veel liefde die oude Game Boy-games op kunt spelen – vaak in veel betere kwaliteit.

Gaming08.05.2024

4 moderne handhelds waar je perfect Game Boy-games op kunt spelen

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

Epic Games wil dat de goede vibes in Fortnite bewaard blijven en maakt het daarom mogelijk om vier wat minder leuke emotes niet meer te tonen.

Gaming23.04.2024

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

De AI-hype brak pas echt uit met modellen als ChatGPT. Kunstmatige intelligentie is echter geen nieuwe rage op de markt! In 1996 gebruikte de schaakcomputer “DeepBlue” bijvoorbeeld zijn veldstukken om de koning van toenmalig wereldkampioen Garry Kasparov schaakmat te zetten.

Gaming17.04.2024

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

De trailer van Grand Theft Auto 6 is al een tijdje uit. Er is nu een imitatie van de trailer die zo spot-on is, dat je hem moet zien.

Gaming15.04.2024

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Is een van je grootste frustraties over Call of Duty dat je in drukke games wordt geplaatst, terwijl je het liever wat rustiger en overzichtelijker hebt? Daar zijn oplossingen voor. We lichten er eentje uit: een VPN gebr...

Gaming28.03.2024

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Fall Guys is een geweldige game, Sonic is een geweldige gamereeks: het is dus niet zo heel gek dat de makers van het aankomende spel Sonic Toys Party zich hevig hebben laten inspireren door Fall Guys. Het wordt een mobie...

Gaming26.03.2024

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party