​E-Sports in Nederland groeit met het nieuwe E-Grounds

​E-Sports in Nederland groeit met het nieuwe E-Grounds

Vorig artikel Volgend artikel

In Azië heb je complete fanclubs, arena’s en meer voor e-sports, maar in Nederland zijn we er nog een beetje bescheiden in. Het fanatisme om voor jouw team te juichen en überhaupt iets aan te hangen dat niet met ‘echt’ sporten te maken heeft, daar moeten veel mensen nog aan wennen. Echter poppen er steeds meer bedrijven op die e-sports op de kaart willen zetten, waaronder E-Grounds.

E-Grounds

Oprichters van E-Grounds zijn Jorge van der Heijden en Thierry Thomasse. Ze hebben eerder succes gehad op YouTube en televisie en hebben bovendien professioneel pokerspeler Jorik Heerkens als geheim wapen (lees: partner). E-Grounds is een online platform dat mainstream spelers en gamers moet inspireren om deel te nemen aan toernooien. Het is dus niet zozeer om grote e-sportsatleten nog groter te maken, maar juist andere gamers kennis te laten maken met e-sports. Echter hoef je zelfs niet geniaal te zijn in je spel: als je maar speelt, dan mag je meedoen.

Bij E-Grounds kun je op lokaal niveau gamen en het opnemen tegen mensen uit je omgeving. Gaat dat heel goed, dan kun je de overstap maken naar de regionale competitie en misschien zelfs de landelijke competitie. Het gaat er echt om gamers uit te dagen om beter te worden, om de competitie nog spannender te maken en om e-sports meer te laten leven in ons land.

League of Legends

Bekende e-sportstitels zoals League of Legends, Valorant, Rocket League en Fortnite kunnen worden gespeeld. Hierdoor is de drempel nog lager, want dit zijn allemaal spellen die je gratis kunt spelen. Iedereen kan op E-Grounds meedoen aan de competitie van elk van deze games. Maar ook als je niet per se keihard wil gamen, dan kun je op E-Grounds ook gewoon lekker online hangen met vrienden of familie. Je speelt namelijk niet per se altijd solo: je kunt ook een team vormen met bijvoorbeeld je collega’s of je vrienden.

E-Grounds krijgt ook een companion-app, waarmee je wordt herinnerd dat er een match is, maar je ook kunt kijken hoe je het tot nu toe hebt gedaan en hoe het wedstrijdschema eruitziet. Je kunt ook je eigen competitie maken met E-Grounds, wat het ook heel tof maakt om in een team te spelen en gewoon een avondje je eigen competitie te spelen. Je kunt helemaal zelf inrichten hoe dat in zijn werk gaat.

Abonnement

Vanaf 26 september gaat E-Grounds live en is het mogelijk om hoger op de ladder te klimmen in jouw favoriete game. Het is gratis te gebruiken, maar als je naar een hogere competitie gaat betaal je we 4,99 euro per maand. Wel kun je je nu vast inschrijven om mee te doen aan de ladder matches die vanaf 26 september live zijn.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...