Gaming04.05.2021

​Deze mobiele games brachten het meest op in 2020


Het fijne aan rechtszaken, dat is dat er vaak een heleboel informatie openbaar wordt die je normaal nooit te weten komt. Dat zien we nu bij de ruzie tussen Apple en Epic over Fortnite. Zo zijn we te weten gekomen dat Epic in zijn eerste twee jaar maar liefst 9 miljard dollar binnenbracht in omzet. Het is een bizar bedrag dat zeker weten grotendeels komt door het mobiele spel versus de consolevariant. Best indrukwekkend voor een spel dat je gratis kunt downloaden. Dat dat concept goed werkt voor mobiele games, dat is duidelijk, dit zijn de vijf mobiele games die het meeste geld binnenharkten in 2020.

Fortnite

We halen Fortnite nu wel even uit de mix, want hierover zijn de cijfers niet helemaal helder. Fortnite zou in 2020 geschat 3,6 miljard dollar hebben opgebracht, hoewel CEO Tim Sweeney laatst zei dat het juist meer was, 5,1 miljard dollar. Het lijkt er dus op dat Fortnite ook in 2020 zeer goed boerde, maar harde feiten zijn er (nog?) niet.

Sensor Tower laat zien welke games er nog meer veel geld opbrachten in 2020. PlayerUnknowns BattleGrounds, ook bekend als PUBG Mobile, heeft zo’n 2,6 miljard dollar in het laatje gebracht. Dat is een geweldige stijging van meer dan 60 procent ten opzichte van vorig jaar. Na PUBG zien we bijvoorbeeld dat Honor of Kings ook lekker gaat: het bracht maar liefst 2,5 miljard dollar op. Andere games die meer dan 1 miljard dollar aan omzet haalden, dat waren Pokémon Go, Coin Master en Roblox: allemaal hangen ze zo rondom de 1,2 en 1,1 miljard dollar.

Free-to-play-games die veel geld opbrengen

Het zijn allemaal games die dus niets kosten om te installeren en te spelen, maar waarbij je op een x moment altijd wel wordt verleid om toch geld te spenderen. En dat blijken veel mensen volop te doen. Soms zijn het jonge kinderen van ouders die geen idee hebben dat ze hun hele creditcard leegtrekken, soms zijn het mensen die simpelweg geen tijd willen spenderen om hogerop te komen en op die manier hun upgrades kopen in plaats van ze bij elkaar spelen.

Wat ook interessant is om te zien bij deze mobiele games, dat is dat ze eigenlijk simpel zijn in opbouw, maar tegelijkertijd niet vluchtig blijken. Een grote consolegame van 80 uur wordt veel gespeeld, maar als je het eenmaal hebt uitgespeeld, dan is het wel klaar. Games als PUBG en Pokémon Go staan inmiddels al jaren steeds in de toplijstjes. Deze games blijven geld printen voor een veel langere periode dan menig consolegame. Het zal ons dan ook niets verbazen als PUBG volgend jaar gewoon weer aan de top staat, samen met Fortnite. Al heeft dat laatste ook alles te maken met het verdere verloop van de Apple-rechtszaak.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Game

Habbo Hotel keert terug: is het voor kinderen of voor volwassenen?

Habbo Hotel, weet je het nog? Het was een virtuele gemeenschap waar jongeren een soort wereld bouwden. De wereld vol ‘hotels’ komt terug.

Social Media17.06.2024

Habbo Hotel keert terug: is het voor kinderen of voor volwassenen?

Metallica geeft een concert in Fortnite: dit is wanneer

De metal/rockband Metallica heeft een heel bijzondere, nieuwe gig geregeld. De mannen maken hun opwachting in Fortnite en geven daar een concert.

Gaming13.06.2024

Metallica geeft een concert in Fortnite: dit is wanneer

Geniet van een klein kwartier Assassin’s Creed: Shadows-gameplay

Assassin's Creed wordt binnenkort uitgebreid met een nieuwe game die zich in Japan afspeelt en waarin je kiest tussen twee hoofdpersonages.

Gaming11.06.2024

Geniet van een klein kwartier Assassin’s Creed: Shadows-gameplay

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

Ikea heeft grootse plannen voor Roblox. Het wil zelfs 10 mensen aannemen om in zijn winkel te werken.

Marketing10.06.2024

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

Summer Game Fest 2024: 15 aankondigingen die je moet weten

Een heleboel nieuwe trailers, een heleboel nieuwe datums en al met al een heleboel lekkers op gamegebied: dit is Summer Game Fest 2024.

Gaming09.06.2024

Summer Game Fest 2024: 15 aankondigingen die je moet weten

Sony belooft geen 8K-ervaring meer op PlayStation 5

Als je een 8K-televisie hebt, dan is het tof om daar ook 8K-films, series en games op te spelen. Echter wordt dat laatste je een stuk moeilijker gemaakt, want Sony lijkt 8K toch niet te gaan ondersteunen op PlayStation 5.

Gaming07.06.2024

Sony belooft geen 8K-ervaring meer op PlayStation 5

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

“We denken dit verhaal niet binnen de twee seizoenen te kunnen vertellen”. Dat kunnen we ons als gamers wel voorstellen over The Last of Us.

Entertainment06.06.2024

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Amazon werkt nu aan een serie van Yakuza: Like a Dragon. Het is een populaire, uit de pas lopende game gemaakt over de Japanse maffia, die vooral wordt geroemd om hoe verhalend het is. 

Gaming04.06.2024

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza