Gaming15.03.2020

​Call of Duty: Warzone is populair: al 15 miljoen spelers


Eerder deze week verscheen eindelijk het Call of Duty-antwoord in het battle royale-genre op consoles: Call of Duty: Warzone. Activision Blizzard wil duidelijk de strijd aangaan met Epic’s Fortnite en Respawns Apex Legends. En dat doet het met succes.

Call of Duty: Warzone

Nu is Call of Duty: Warzone nog lang niet zo groot als Fortnite met 250 miljoen spelers, en zelfs niet als Apex Legends dat 70 miljoen spelers telt, maar slechts drie dagen na release worden hoge spelersaantallen gemeten. 15 miljoen gamers hebben Warzone gespeeld en dat betekent tenminste dat het spel meer groeit dan Apex Legends, dat in de eerste drie dagen na release op het evenzo indrukwekkende maar wel lagere 10 miljoen uitkwam.

15 miljoen spelers

In de eerste 24 uur nadat het gratis spel verscheen waren er zes miljoen spelers online en dat is in drie dagen dus al dik verdubbeld. Er zijn ook al diverse platformen waarop Call of Duty: Warzone speelbaar is: PlayStation 4, Xbox One en pc. Er is al een andere Call of Duty-game op smartphones beschikbaar.

Dit is ook een battle royale-titel, genaamd Call of Duty Mobile. Dit telt op Android al 50 miljoen downloads. Kortom, Call of Duty kent qua battle royale-aanbod een splitsing tussen console en mobile, terwijl bijvoorbeeld Fortnite dit niet heeft. Die game is op zo’n beetje alle denkbare platformen beschikbaar.

Battle Royale

Battle royale is een genre dat zich laat inspireren door bijvoorbeeld de Japanse film Battle Royale, waarin een groep jongeren op een eiland wordt gedropt en uiteindelijk elkaar moet afmaken tot er één iemand overblijft. Of het populairdere The Hunger Games.

Inmiddels is battle royale een apart genre geworden in de gamewereld. Het gaat vaak gepaard met een free-to-play-verdienmodel. Gamers kunnen het spel gratis downloaden, maar betalen wel geld voor upgrades en cosmetische aanpassingen. Dat is meteen waar het genre veel kritiek krijgt: niet alle gamers vinden het eerlijk dat iemand die ‘rijker’ is ook meer kansen heeft om zijn personage beter te maken.

Daarom komen er ook veel battle royale-spellen uit waarin je alleen kunt betalen voor cosmetische items waarmee je je personage er anders uit laat zien of waarmee je kunt zorgen dat je personage een ander dansje doet als hij of zij iemand succesvol heeft omgelegd.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Game

Metallica geeft een concert in Fortnite: dit is wanneer

De metal/rockband Metallica heeft een heel bijzondere, nieuwe gig geregeld. De mannen maken hun opwachting in Fortnite en geven daar een concert.

Gaming13.06.2024

Metallica geeft een concert in Fortnite: dit is wanneer

Geniet van een klein kwartier Assassin’s Creed: Shadows-gameplay

Assassin's Creed wordt binnenkort uitgebreid met een nieuwe game die zich in Japan afspeelt en waarin je kiest tussen twee hoofdpersonages.

Gaming11.06.2024

Geniet van een klein kwartier Assassin’s Creed: Shadows-gameplay

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

Ikea heeft grootse plannen voor Roblox. Het wil zelfs 10 mensen aannemen om in zijn winkel te werken.

Marketing10.06.2024

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

Summer Game Fest 2024: 15 aankondigingen die je moet weten

Een heleboel nieuwe trailers, een heleboel nieuwe datums en al met al een heleboel lekkers op gamegebied: dit is Summer Game Fest 2024.

Gaming09.06.2024

Summer Game Fest 2024: 15 aankondigingen die je moet weten

Sony belooft geen 8K-ervaring meer op PlayStation 5

Als je een 8K-televisie hebt, dan is het tof om daar ook 8K-films, series en games op te spelen. Echter wordt dat laatste je een stuk moeilijker gemaakt, want Sony lijkt 8K toch niet te gaan ondersteunen op PlayStation 5.

Gaming07.06.2024

Sony belooft geen 8K-ervaring meer op PlayStation 5

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

“We denken dit verhaal niet binnen de twee seizoenen te kunnen vertellen”. Dat kunnen we ons als gamers wel voorstellen over The Last of Us.

Entertainment06.06.2024

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Amazon werkt nu aan een serie van Yakuza: Like a Dragon. Het is een populaire, uit de pas lopende game gemaakt over de Japanse maffia, die vooral wordt geroemd om hoe verhalend het is. 

Gaming04.06.2024

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Netflix komt met een animeserie van Tomb Raider. De stem van Lara Croft wordt niet door Jolie of Vikander ingesproken, die wel eens het gezicht zijn geweest van mevrouw Croft.

Gaming03.06.2024

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Lara gaat anime