​Bethesda komt met smartphonegame Elder Scrolls: Castles

​Bethesda komt met smartphonegame Elder Scrolls: Castles

Vorig artikel Volgend artikel

Als Bethesda met een mobiele game komt, dan zijn het vaak wel hits. Denk maar aan Fallout Shelter. En laat het nu precies zo’n zelfde soort kunstje nog eens doen, maar dan met Elder Scrolls. De enorm populaire gamefranchise krijgt met Elder Scrolls Castles zijn eerste mobiele game.

Logo ES Castles

The Elder Scrolls: Castles

Bethesda laat weten: “We zijn verheugd om eindelijk The Elder Scrolls: Castles te kunnen delen, onze nieuwe mobiele game van het team achter Fallout Shelter. Ze zijn hard aan het werk geweest de afgelopen paar jaar en we zijn dol op het eindresultaat.” Er wordt dus al jaren aan het spel gewerkt en dat impliceert dat Bethesda er ook wel grootse plannen mee heeft. Of er microtransacties inzitten is niet bekend, maar het is wel de verwachting. Verder lijkt het spel free-to-play te zijn.

Bethesda schrijft: “"In Castles bouw je je eigen dynastie waar elke dag in onze wereld een jaar is in de wereld van het spel. Burgers worden geboren, ze sterven, heersers veranderen en kunnen worden verraden. Deze soft launch is een van de eerste stappen om feedback te verzamelen en veranderingen door te voeren voordat het wereldwijd lanceert."

Elder Scrolls Castles

Mobiele game à la Fallout Shelter

In deze game krijg je een kasteel tot je beschikking en is het aan jou om de boel te runnen. Het liefst met succes, zodat je kasteel groter en groter kan worden. Je leert in de game niet alleen het kasteel kennen, maar ook personages die er een rol in spelen. Eén dagje spelen in de echte wereld, is in deze game een heel jaar. Je kunt zelf kamers toevoegen en je moet op quests waarin je oude bekenden uit Elder Scrolls tegenkomt die je waarschijnlijk moet bevechten. In ieder geval kun je er waardevolle dingen mee verdienen, al is nog onduidelijk wat dan precies.

Er schuilt in deze ogenschijnlijk zo ‘god’-achtige game wel een addertje onder het gras, want als je onderdanen niet blij zijn met de keuzes die je maakt, dan kunnen ze je proberen te vermoorden… Spelen op eigen risico dus. Hopelijk kan dat snel, want hoewel het spel al een paar maanden in de Google Play Store staat, is er in Europa nog geen spoor van te bekennen. De Filipijnen zijn eerst aan de beurt en ergens in de komende maanden worden er meer landen aan toegevoegd. Nederland graag.

Elder Scrolls app

Zoethoudertje voor het echte werk

Waarom? Niet alleen omdat Elder Scrolls zo geliefd is, maar ook omdat de makers met Fallout Shelter echt een geweldige mobiele game hebben neergezet. Dat is niet alleen onze mening, dat is ook bewezen: het spel verscheen in 2015 eerst op iOS, toen ging het in 2015 naar Android, PC in 2016, Xbox One in 2017 met ook nog Switch en PlayStation 4 erachteraan in 2018. Bovendien is het ook een goed zoethoudertje: de volgende grote Elder Scrolls-game wordt pas in 2028 (!) verwacht.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...