​5 games om naar uit te kijken in 2023

​5 games om naar uit te kijken in 2023

Vorig artikel Volgend artikel

We hebben nog minder dan een week te gaan en 2023 gaat van start. Een jaar dat zeer veelbelovend is als het om gaming gaat. Ten eerste omdat we de nieuwe PlayStation VR 2 verwachten, maar ook eindelijk een uitspraak in het gedoe rondom de overname van Activision door Microsoft (het moddergooien is al flink begonnen). Maar, er zijn ook heel veel games waar we wel oren naar hebben. Dit zijn games om naar uit te kijken in 2023.

Assassin’s Creed Mirage

Een nieuwe Assassin’s Creed is altijd goed. Oke, technisch gesproken misschien niet, maar het is wel een van de beste manieren om gamers meer te leren over de geschiedenis. Wanneer hij precies uitkomt, is onbekend. Hij komt wel op PC, Xbox en PlayStation uit. Je gaat in deze game naar Bagdad (861 jaar voor Christus) en speelt als Basim, die in een soort Aladdin-achtig verhaal van straatrat naar getrainde moordenaar gaat (oke, zonder geest en met iets meer geweld dan het Disney-verhaal). In ieder geval belooft dit een mooie vertelling te worden en zal Ubisoft waarschijnlijk wat meer teruggrijpen op de begindagen van Assassin’s Creed, toen de serie op zijn absolute top was.

Diablo 4

Diablo-games doen het altijd goed, vandaar dat we niet kunnen wachten op Diablo 4. Het is bij dit deel extra spannend, want Blizzard maakt er een non-lineaire open-wereld-game van. De grote vijand is Lilith, die natuurlijk niet alleen komt, maar met de ene na de andere horde demonen. Wanneer hij precies verschijnt ook al bekend: 6 juni! En als hij komt, komt hij op Xbox, PlayStation én PC.

Fire Emblem Engage

Deze reeks is mede door zijn manga-thema niet voor iedereen, maar Fire Emblem Engage staat hoog op de lijst bij menig Nintendo-fan. Fire Emblem: Three Houses was geweldig en het nieuwe jaar wordt gestart met Fire Emblem Engage: heerlijk. Echt een game waar mensen even vrij voor nemen. Deze turn-based game slurpt namelijk aardig wat tijd op. Three Houses duurde gemiddeld 50 uur.

Dead Island 2

Helaas net te laat voor koningsdag, maar op 28 april verschijnt Dead Island 2. Even lekker dat vakantiegevoel, tenminste, als je vakantie wordt overspoeld door zombies. De ondoden willen iets van je, en het is geen fooi voor hun hulp met je koffers. Deep Silver zou het spel nog wat gekker maken, waardoor het niet meer echt een ultra-horrorgame is, maar juist wat meer naar de categorie grappen en grollen gaat. Dead Island 2 verschijnt op PlayStation, Xbox en PC.

Starfield

Starfield is al 1.000 jaar in ontwikkeling, waardoor de anticipatie voor deze game groot is. Heel groot. Dit belooft een gigantische game te worden waarin je duizenden planeten moet gaan ontdekken. Het spel komt van Bethesda, wanneer precies is nog onbekend (het kan dus alsnog 2024 worden), maar als hij komt, dan komt hij op Xbox en PC. Een RPG die alles te maken heeft met de ruimte, gemaakt door een ontwikkelaar die zijn strepen al dubbel en dwars heeft verdiend.

Andere games waarnaar reikhalzend wordt uitgekeken zijn Hollow Knight Silksong, Street Fighter 6, Final Fantasy 16 en natuurlijk The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...