Strava lijft 3D kaartenbouwer Fatmap in

Strava lijft 3D kaartenbouwer Fatmap in

Vorig artikel Volgend artikel

Strava is een van de bekendste apps en social community platform voor activiteiten-tracking. De app is vooral geliefd bij zowel recreatieve als professionele fietsers, wandelaars, hardlopers en hikers. Met de overname van Fatmap krijgt Strava nu toegang tot een toolkit met 3D-kaarten die specifiek ontwikkeld zijn voor buitensporters. Fatmap onderscheidt zich van Google Maps doordat de kaarten dus specifiek ontwikkeld zijn, en over gedetailleerde informatie beschikken van wegen, paden en andere routes die voor hun doelgroep belangrijk zijn.

De Google Maps voor buitensporters

Strava en Fatmap willen met deze overname een gooi doen om de ‘Google Maps’ voor buitensporters te worden. Voordat de vruchten van de samenwerking tussen Strava en Fatmap in de praktijk, binnen de Strava-app en het platform, zichtbaar zijn, duurt het nog wel even.

Daarvoor wordt de komende maanden door een speciaal daarvoor in het leven geroepen team hard gewerkt aan de integratie van Fatmap in Strava. Het doel is vooralsnog om de integratie van het 3D-kaartenplatform rond de zomer van dit jaar (2023) te kunnen afronden. Op korte termijn wordt wel al een single-sign-on loginfunctie gelanceerd zodat klanten van de beide platformen deze kunnen gebruiken zonder apart op de twee platformen te moeten inloggen.

Strava-Fatmap-a
Zo zou Strava met 3D kaarten van Fatmap er kunnen uitzien (Bron: Strava)

Niet alle functies blijven gratis

Strava heeft al lanten weten dat de technologie van Fatmap zowel in de gratis als de betaalde (premium) versie van het platform beschikbaar zal komen. Echter, sommnige specifieke functie worden wel voorbehouden aan de premium versie van Strava. Denk daarbij an functies met betrekking tot kaarten, ontdekking en routeplanning.

Fatmap heeft op dit moment meer dan 1,6 miljoen geregistreerde gebruikers. Het premium abonnement kost 30 dollar per jaar. Voor een premium abonnement op Strava betaal je 8 euro per maand. Beide platformen en apps zullen voorlopig nog als onafhankelijke dienst voort blijven bestaan. Pas in een later stadium, als de technische en functionele integratie afgerond is beslist Strava of ze dan ook nog afzonderlijk blijven bestaan.

Persbericht

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...