Straks mét mondneusmasker je iPhone en iPad unlocken?

Straks mét mondneusmasker je iPhone en iPad unlocken?

Vorig artikel Volgend artikel

Zonder nu een discussie te willen starten over de (on)zin van mondneusmaskers is het wel duidelijk dat we daar voorlopig nog niet van af zijn. Dat hebben de ontwikkelaars van Apple zich inmiddels ook gerealiseerd. In de nieuwste, nu nog een developer bèta, versie van iOS, 15.4, is namelijk een instelling opgenomen die het mogelijk maakt je Apple device via FaceID te unlocken zonder dat je daarvoor je mondneusmasker hoeft af te zetten.

Niet heel erg veilig

Bij de optie, die je zelf aan en uit kunt zetten, wordt wel gewaarschuwd dat het unlocken mét een mondneusmasker mogelijk niet zo veilig is dan wanneer je geen kapje hebt die je mond en neus bedekken. FaceID kan, als je een mondneusmasker draagt, je identiteit immers alleen maar controleren aan de hand van de unieke kenmerken van en rondom je ogen. Om FaceID te configureren voor gebruik moet je overigens het mondkapje wel afzetten.

Niet voor alle iPhones en iPads

Hoewel deze functie, en iOS 15.4, zich nog in het developer bèta stadium bevinden, wordt wel al gemeld dat FaceID Mondneusmaskter unlock niet op alle iPhones en iPads die straks geschikt zijn voor de nieuwst iOS versie zal functioneren. Het zou, voor zover nu bekend, alleen gaan werken op de iPhone 12 en 13 modellen.

Welke iPad’s straks ontgrendeld kunnen worden zonder je mondneusmasker af te zette is nog niet bekend. Op de iPad Pro uit 2018 werkt het in ieder geval al niet, zo meldt een van de bèta gebruikers van 9to5 Mac.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...